Vloerisolatie

  • Milieuvriendelijke en recyclebare vloerisolatie
  • Besparing tot wel € 500,- op uw energierekening
  • Meer wooncomfort door een warmere vloer
  • Minder vocht, stof en schimmels

Tussenwoning

Bespaar tot €150,- per jaar. Uw investering binnen 9 jaar terug

Hoekwoning

Bespaar tot €250,- per jaar. Uw investering binnen 9 jaar terug

Vrijstaande woning

Bespaar tot €500,- per jaar. Uw investering binnen 9 jaar terug

Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie zorgt voor aanzienlijk meer comfort in uw woning en voorkomt een vochtige vloer. Koston Nederland isoleert vloeren met een speciaal isolatiemateriaal (Bodemhygrolatie®). Tegenwoordig is het nog aantrekkelijker om uw vloer te laten isoleren. Er zijn namelijk diverse subsidies van de overheid beschikbaar en de btw op arbeidsloon is verlaagd van 21% naar 9%.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte. In de kruipruimte worden isolatiematrassen gevuld met HR-Termoparels®, die worden gemonteerd tegen de vloer. Door de onderzijde van de vloer te isoleren, worden kou en optrekkend vocht tegengehouden. Zodoende koelt de vloer niet meer af, voelt deze warmer aan en hoeft de kachel minder hoog gezet te worden. Vloerisolatie is extra effectief in combinatie met bodemisolatie. Bodemisolatie is het isoleren van de bodem van de kruipruimte, zodat de kruipruimte droger en warmer is.

De voordelen van een geïsoleerde vloer

Milieuvriendelijk 01

Door het isoleren van vloeren wordt de CO2-uitstoot van uw woning verminderd. Ook is de gebruikte isolatie zeer brandwerend. Daarnaast is de vloerisolatie van Koston als enige in Nederland recyclebaar na bijvoorbeeld sloop of brand.

Lage energierekening 02

Door de vloerisolatie verlaagt u uw energiekosten aanzienlijk. Per jaar bespaart u namelijk gemiddeld 3 tot 4 m³ gas per vierkante meter vloer. Daardoor heeft u de investering bij normale woninggrootte binnen negen jaar terugverdiend.

Meer wooncomfort 03

De temperatuur van een geïsoleerde vloer is gemiddeld vier graden Celsius hoger dan een niet-geïsoleerde vloer. Een warmere vloer voelt comfortabeler aan, waardoor uw wooncomfort stijgt. Verder blijven de vloer en de vertrekken hierdoor langer warm als de thermostaat wordt uitgeschakeld.

Minder ongedierte, schimmels en vocht 04

Vloerisolatie zorgt ervoor dat uw woning en leefomgeving minder vochtig wordt, waardoor bijvoorbeeld huisstofmijt hier moeilijk kan leven. Wanneer u overgevoelig bent voor huisstofmijt of schimmels, merkt u na het aanbrengen van de vloerisolatie direct verbetering. Door het isolatiemateriaal zijn zowel de kruipruimte als de vloerconstructie droger dan voorheen. Hierdoor wordt de ruimte vrijwel onbewoonbaar voor schimmels en ander ongedierte.

U kunt zelfs een subsidie energiebesparing aanvragen waarmee u kosten bespaart op uw isolatie.

Vloerisolatie is de beste oplossing tegen kou en vocht

Een kruipruimte onder de woning biedt uitstekende mogelijkheden voor isolatie. Koston gebruikt hiervoor reflectiefolie (PIF folie). De reden dat Koston dit isolatiemateriaal gebruikt, heeft te maken met de twee voordelen van het isolatiemateriaal, ten eerste zorgt deze techniek voor een thermische isolatie, waardoor het warmteverlies door de vloer sterk wordt verminderd. Dit zult u merken door een stabielere temperatuur in uw woning. Het tweede voordeel heeft te maken met het transport van vocht, wat ook verminderd wordt. Hierdoor wordt de relatieve luchtvochtigheid in de woning verlaagd, wat nare gevolgen zoals vochtproblemen voorkomt. Ook in een vochtige omgeving kan reflectiefolie aangebracht worden. Mocht u zich zorgen maken over schadelijke stoffen, dan verzekeren wij u dat deze niet gebruikt worden tijdens of na onze werkzaamheden. Ook houten vloeren kunnen zonder problemen worden beschermd. Tenslotte is reflectiefolie niet ‘lekker’ voor ratten of muizen, waardoor er geen schade ontstaat aan de isolatie. Al met al biedt deze techniek een veilige en effectieve manier van vloerisolatie.

Vloerisolatie in combinatie met bodemisolatie

Een nog betere oplossing voor isolatie en vochtreductie van de kruipruimte vloer is bodemisolatie. Het principe van bodemisolatie is als volgt: de bodem van de kruipruimte wordt afgedekt met een warmte-isolerende laag. Het klimaat in de kruipruimte wordt hierdoor aanzienlijk droger en door de isolerende werking wordt de temperatuur in de kruipruimte hoger. Met bodemisolatie bespaart u op uw energiekosten. U hoeft minder hard te stoken, terwijl de behaaglijkheid van de vloer toeneemt. De drogere en warmere lucht onder de vloer biedt nog drie andere voordelen. Ten eerste heeft houtrot geen vat meer op de houten balklagen van de vloer. Daarnaast hoeven leidingen van de centrale verwarming en warm water niet meer geïsoleerd te worden. Tenslotte heeft u door het drogere klimaat geen corrosieproblemen meer bij de in de kruipruimte aanwezige metalen leidingen en ophangbeugels. Ook kunt u kiezen voor spouwmuurisolatie van Koston Nederland. Deze isolatie zorgt ervoor dat via de muren van uw woning geen warmteverlies meer ontstaat. Om een zolder aantrekkelijker te maken voor een slaapkamer en om nog meer energie te besparen, neemt u dakisolatie. Op die manier behaalt u een optimaal rendement uit uw investering.

Vloerisolatie is een veilige en geldbesparende maatregel

Zoals gezegd biedt vloerisolatie door Koston een oplossing voor alle vloeren, of het nou gaat om betonnen of houten vloeren. Om de vloerisolatie zo efficiënt mogelijk aan te brengen, wordt er op voorhand onderzoek gedaan naar de diepte van de ruimte en de hoeveelheid vocht.

Neem contact op