Bodemisolatie

 • Een directe waardestijging van uw huis
 • Bescherming tegen vocht, schimmel en houtrot
 • Milieuvriendelijke oplossing
 • Lagere energierekening

Tussenwoning

Bespaar tot €250,- per jaar. Uw investering binnen 3 jaar terug.

Meer informatie

Hoekwoning

Bespaar tot €550,- per jaar. Uw investering binnen 3 jaar terug.

Meer informatie

Vrijstaande woning

Bespaar tot €800,- per jaar. Uw investering binnen 3 jaar terug.

Meer informatie

Op basis van een besparing per m2 vloeroppervlak, uitgaande van een tussenwoning met 35 m2 vloer, hoekwoning van 50 m2 vloer en een vrijstaande woning van 80 m2 vloer.

Door bodemisolatie toe te passen heeft u geen last meer van kou en tocht uit de kruipruimte. Daarnaast bespaart u tot wel € 225,- per jaar op uw energierekening. Bodemisolatie van Koston Nederland levert u de volgende voordelen op:

 • Een directe waardestijging van uw huis
 • Bescherming tegen vocht, schimmel en houtrot

Daarnaast betaalt u op dit moment aanzienlijk minder voor het isoleren van de kruipruimte door aantrekkelijke subsidies voor isolatiewerkzaamheden. Hoeveel u bespaart op bodemisolatie is afhankelijk van de soort woning en het te isoleren oppervlak. Voor een vrijblijvende offerte op maat neemt u contact met ons op via 036 538 7550.

Subsidieregeling bodemisolatie

Sinds september 2016 worden aantrekkelijke subsidies verstrekt waarmee u ongeveer 20 procent op de kosten voor isolatie bespaart bij het laten plaatsen van spouwmuurisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Daarnaast is de btw op arbeidsloon verlaagd van 21% naar 9%. Kijk voor meer informatie over de subsidie op energiebesparing op deze pagina.

Als u op dit moment niet voldoende budget hebt om bodemisolatie uit te laten voeren, kunt u gebruikmaken van een Energiebespaarlening van het Energiebespaarfonds. In een aantal gevallen houdt u door de energiebesparing zoveel geld over, dat u hiermee de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening dekt.

 

Voordelen van bodemisolatie

Milieuvriendelijk

Bodemisolatie van Koston Nederland is als enige recyclebaar. Het isolatiemateriaal is eenvoudig weg te halen en opnieuw te gebruiken in geval van sloop of brand.

Lagere energierekening

Door bodemisolatie gaat er minder warmte verloren via de kruipruimte en bespaart u op stookkosten. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

Minder vocht in uw woning

Wonen en werken in een vochtige omgeving is ongezond. Door waterverdamping vanuit de aardbodem is er in elke kruipruimte zonder bodemisolatie een relatieve luchtvochtigheid van bijna 100%. Het vocht komt uiteindelijk via openingen in de leefruimten van de woning terecht. Bodemhygrolatie® als kruipruimte-isolatie zorgt voor een aanzienlijke reductie van de waterverdamping. Daarmee verdwijnen uw vochtproblemen en blijft het aangenaam in uw huis.

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie is het isoleren van de bodem van de kruipruimte. Koston Nederland maakt gebruik van het Bodemhygrolatie®-systeem voor het isoleren van de kruipruimte, waarbij isolatiematrassen de bodem en funderingsmuren helemaal afdekken. Het Bodemhygrolatie®-systeem bestaat uit elementen van kunststoffolie, die gevuld zijn met HR-Termoparels®. Door het bedekken van de bodem met de warmte-isolerende laag, wordt het klimaat in de kruipruimte een stuk droger en warmer. Bodemhygrolatie® is een goedwerkend middel voor isolatie en afscherming van verdampend water uit de kruipruimte. Bodemisolatie zorgt daarnaast voor een behaaglijk en gezonder woonklimaat, en levert tevens een aantrekkelijke energiebesparing op.

Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt voor bodemisolatie?

Bij Koston wordt er gebruik gemaakt van efficiënte en duurzame isolatiematerialen, denk daarbij aan de HR-Termoparels®, HR++ Termoparels® en de BioFoam® Pearls. Deze isolatiematerialen hebben stuk voor stuk een hoge isolatiewaarde en worden door middel van het Bodemhygrolatie® systeem aangebracht. Bodemhygrolatie® is een systeem waarbij een soort van isolatiematrassen worden gevuld met HR-Termoparels®. Deze isolatiematrassen worden op de bodem van de kruipruimte gelegd om zo op een zo efficiënt mogelijke manier te isoleren.

De kenmerken van de HR-Termoparels®

Om een beter beeld te krijgen van de HR-Termoparels vindt u hieronder enkele eigenschappen.

– Onderzoek van het TNO laat zien dat dit materiaal een erg hoge vocht remmende werking heeft

– Lage milieu belastbaarheid

– Geen verlaging in isolatiewaarde, deze blijft gelijk

– De HR-Termoparels® zijn brandveilig

– Dankzij zijn unieke structuur kunnen de parels vanaf buiten worden ingespoten, wij hoeven bij het aanbrengen dus niet perse in de kruipruimte te kunnen

Hoe werkt bodemisolatie van Koston?

Opgeslagen warmte in de aardbodem onder de kruipruimte wordt door het isolatiemateriaal doorgelaten. Koude lucht onder de kruipruimte kan niet door het isolatiemateriaal heen, waardoor er een luchtkussen ontstaat van warme lucht tussen de vloer en de bodem van de kruipruimte. Ook vocht onder de kruipruimte wordt door het isolatiemateriaal tegengehouden.
Daarnaast gaat warmte in uw woning via de vloer naar de kruipruimte. Door bodemisolatie wordt warmteverlies in de kruipruimte beperkt en blijft de warmte in de kruipruimte aanwezig. Daardoor blijft de vloer warm en slaat de cv-installatie minder vaak aan. Naast meer wooncomfort zorgt bodemisolatie dus ook voor een lagere energierekening.

Wat gebeurt er met bodemisolatie bij een stijgend grondwaterniveau?

Bij een ‘natte’ kruipruimte en een stijgend grondwaterniveau is het belangrijk dat het isolatiemateriaal kan drijven. Het Bodemhygrolatie®-systeem van Koston Nederland is koploper op dit gebied, doordat de isolatiematrassen bij stijgend grondwaterniveau aan elkaar op het water blijven drijven door de overlappende folie. Eventueel verdampend grondwater condenseert tegen de onderkant van de elementen.

Herken een te vochtige kruipruimte

Vochtvorming kunt u vaak zelf al herkennen aan condens aan de bovenkant van de kruipruimte. Een andere aanwijzing voor een te vochtige kruipruimte is roest- of condensvorming op de metalen omranding van het kruipluik naar de kruipruimte. Tenslotte is een muffe lucht en schimmelvorming in de meterkast of een aanrechtkastje een indicatie dat uw kruipruimte te vochtig is. In een dergelijk geval is bodemisolatie en vloerisolatie onvermijdelijk.

Invloed van vocht op astma, huisstofmijtallergie en CARA

Een droge kruipruimte naar de woning beperkt de hoeveelheid schimmels en allergenen in huisstof aanzienlijk. De blootstelling aan allergenen in huisstof kan allergische reacties opleveren, zoals astmatische aandoeningen. Voor CARA-patiënten is het beperken van het aantal huisstofmijten essentieel. Het kan bovendien nieuwe gevallen van CARA voorkomen. Een goede kruipruimte isolatie zorgt voor een drogere vloerconstructie en een hogere vloertemperatuur. Door deze bodemisolatie ontstaat een onleefbaar klimaat voor schimmels en de allergenen van huisstofmijten.

Bodemisolatie op maat

Wij adviseren u graag over de meest passende isolatieoplossing en komen desgewenst vrijblijvend bij u langs om uw huis te inspecteren. Daarnaast geven wij u meer informatie over de recente subsidieregeling, zodat u weet hoeveel u met bodemisolatie kunt besparen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u advies over het isoleren van uw vloer of zou u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan het onderstaand formulier in.

  Welk onderdeel?
  SpouwmuurisolatieMuurisolatieVloerisolatieBodemisolatieDakisolatie

  Neem contact op