Spouwmuurisolatie ervaringen

Om u een beeld te geven van de effecten, voordelen en aandachtspunten van spouwmuurisolatie, hebben we een aantal spouwmuurisolatie ervaringen beschreven op deze pagina. Een aantal klanten vroegen we om hun situatie toe te lichten.

Heb je een specifieke vraag? We geven je graag meer informatie over spouwmuurisolatie: bekijk onze pagina over spouwmuurisolatie of neem contact op.

HUIS UIT 1954 MET SPOUWMUURISOLATIE

“Wij hebben een huis uit 1954 zonder isolatie in de spouw. Toen we via via hoorden dat je een muur ook kunt na-isoleren, hebben we een aantal offertes opgevraagd. Er zijn erg veel isolatiemethoden en opties zoals glaswolvlokken, PUR of parels. Na wat research op het internet kwamen we bij de parels de minste nadelen tegen. Glaswol en PUR wordt niet altijd goed verspreid in de spouw en kan na verloop van tijd uitzakken. We hebben het jaar voordat we de spouw met isolatieparels hebben laten isoleren de meterstanden goed bijgehouden, waardoor we precies weten hoeveel we jaarlijks besparen. Het ging bij ons om 37% besparing per jaar!” – Benno Graeff

SPOUW LATEN ISOLEREN MET PARELS

“Bij ons is er een vertegenwoordiger langs geweest die de muur en spouw heeft geïnspecteerd. Parels bleken het meest geschikt, omdat ze samen met lijm in de muur gespoten worden. Daardoor is er bij parels geen kans op het inzakken van het isolatiemateriaal. Het viel me echt mee wat we kwijt waren aan spouwmuurisolatie.”  – Bob en Jojanneke Verhulst

WONING MET BOUWJAAR 1930 UIT MAASTRICHT

“Ons huis uit 1930 hebben we voorzien van spouwmuur isolatie. Na ruim een jaar onderzoek hebben we besloten om voor de parels te gaan. Ik heb genoeg slechte ervaringen over PUR gelezen, dat ik daar in ieder geval niet aan wilde beginnen. Bekijk maar eens dit topic bijvoorbeeld. Wat ik overal in ieder geval lees, is om spouwmuurisolatie door een gerenommeerd isolatiebedrijf te laten doen. Bij mij waren ze binnen een halve dag klaar.” – Rico

WONING UIT 1921 LATEN ISOLEREN

“Afgelopen maart hebben we de spouw laten vullen met isolatieparels. Inmiddels zitten de parels ruim een jaar keurig op hun plek en is het tijd om de besparing uit te rekenen. Wij kwamen uit op een besparing van ruim 27% ten opzichte van het jaar ervoor. De mannen die bij ons langskwamen hadden veel ervaring met de parels. Ze gaven aan dat het met glaswol veel moeilijker is om de spouw goed te vullen. Er zullen met vlokken altijd plekken zijn die niet helemaal goed gevuld zijn. De parels worden met lijm ingespoten, waardoor ze niet inzakken en netjes op hun plek blijven zitten.”

Meer ervaringen over spouwmuurisolatie met onze Termoparels®?

Wilt u meer ervaringen lezen van onze klanten? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we u kunnen informeren.

Meer informatie over spouwmuurisolatie

Zorg dat u goed geïnformeerd bent bij het laten plaatsen van spouwmuurisolatie en laat het isolatiemateriaal alleen aanbrengen door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Lees meer over spouwmuurisolatie:

HEEFT U EEN SPECIFIEKE VRAAG?

We geven u graag meer informatie over spouwmuurisolatie. Neem contact op met onze isolatiespecialisten via 036 538 7550.