Beste isolatiemaatregelen voor je huis

27 mei, 2024


Uw woning isoleren is een van de beste en meest effectieve manieren om uw woning te verduurzamen en tegelijkertijd uw energierekening te verlagen. Goede isolatie houdt de warmte tijdens de koude wintermaanden vast en zorgt juist voor verkoeling in de zomer.

Verschillende isolatiemaatregelen

Elke isolatievorm biedt unieke voordelen en rendementen. Maar wat eerst isoleren? Welke vorm van isolatie is het beste en meest kosteneffectief? Daarom hebben we de beste isolatiemaatregelen op een rijtje gezet:

1.   Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve isolatiemaatregelen. De kosten zijn relatief laag, waardoor het u van alle isolatievormen meestal het hoogste rendement oplevert. Na het aanbrengen van spouwmuurisolatie geniet u van aanzienlijke besparingen op uw jaarlijkse gasverbruik. Gemiddeld daalt het gasverbruik per vierkante meter met 10 kubieke meter aardgas per jaar. Dat zorgt ervoor dat u de investering in spouwmuurisolatie in slechts drie tot maximaal vijf jaar terugverdient.

2.   Dakisolatie

Warme lucht stijgt op en verlaat uw woning voor een aanzienlijk deel via het dak. Door uw dak te isoleren, vermindert u het verlies via de bovenste verdieping en wordt de temperatuur in uw huis gelijkmatiger verdeeld. Het rendement van dakisolatie hangt af van de huidige isolatie van uw dak. Gemiddeld besparen mensen ongeveer negen kubieke meter aardgas per vierkante meter per jaar. De terugverdientijd voor dakisolatie ligt op ongeveer tien jaar, maar levert wel direct veel meer wooncomfort op. Daarnaast heeft u minder last van omgevingsgeluiden en stijgt de waarde van uw woning.

3.   Bodem- en vloerisolatie

Vloerisolatie biedt een van de meest merkbare verbeteringen in uw woning. De vloer voelt na het aanbrengen van vloerisolatie, bodemisolatie of isolatie van de kruipruimte namelijk nooit meer onprettig aan. Sterker nog, de gevoelstemperatuur in huis stijgt aanzienlijk en u heeft geen last meer van koude voeten! Daardoor is het een populaire isolatiemaatregel, met een terugverdientijd van gemiddeld vier tot vijf jaar. Hoe groter het geïsoleerde vloeroppervlak, des te hoger de besparing op uw energiekosten.

4.   Hr++ glas plaatsen

Tot slot zorgt het vervangen van het glas in uw kozijnen voor een verbeterde isolatie. Hr++ glas minimaliseert het warmteverlies door het glas. Omdat hr++ glas beter isoleert, vermindert het bovendien de kans op condensatie aan de binnenkant van de ramen. Naast thermische isolatie biedt hr++ glas ook verbeterde geluidsisolatie. Dat levert u dus niet alleen een beter geïsoleerd huis op, maar ook minder geluid van buitenaf. De terugverdientijd van hr++ glas varieert, maar ligt gemiddeld tussen vijf en tien jaar.

Wat kunt u het beste eerst isoleren?

Bent u van plan om uw woning beter te isoleren en meerdere maatregelen te nemen? Dan is de volgorde van isoleren van belang om vochtproblemen te voorkomen. Door te beginnen met bodem- of vloerisolatie zorgt u voor een goede basis en minimaliseert u het risico op vochtproblemen. Nadat de vloerisolatie is aangebracht, kunt u verdergaan met spouwmuurisolatie en uiteindelijk het plaatsen van hr++ glas. Als laatste stap volgt dakisolatie.

Vrijblijvend isolatieadvies

Wilt u genieten van de vele voordelen van isolatie, zoals een lagere energierekening, een comfortabeler en stiller huis? Met meer dan 45 jaar ervaring in isolatietechnieken en energiebesparing bieden wij professionele isolatieoplossingen voor alle vormen van isolatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact opOfferte aanvragen

Deel dit bericht