Dak laten isoleren

 • Bespaar tot wel € 600,- op uw energierekening
 • Uw dak laten isoleren draagt bij aan een beter milieu
 • Comfortabelere leefomgeving
 • Verhoog de waarde van uw woning

Buitenzijde schuin dak laten isoleren

Door de buitenzijde van uw schuine dak te laten isoleren bespaart u tot wel €600,- per jaar. U heeft uw investering dus binnen 4 jaar al terugverdiend.

Binnenzijde schuin dak laten isoleren

Door de binnenzijde van uw schuine dak te laten isoleren bespaart u jaarlijkst tot maar liefst €400,- op uw energierekening. Uw investering terug binnen 6 jaar.

Zoldervloer laten isoleren

Het laten isoleren van de zoldervloer bespaart tot maar liefst €500,- in energiekosten per jaar. Hiermee verdient u uw investering terug binnen  ongeveer 4 jaar.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten isoleren van uw dak of zoldervloer? Vraag vrijblijvend advies en een offerte op maat aan via onderstaande buttons.

Array

Dak laten isoleren

Uw dak laten isoleren door de specialisten van Koston is een goede investering in uw woning, beter voor het milieu én bespaart u jaarlijks tot wel honderden euro’s. Wist u dat een huis ongeveer 30% van de warmte via het dak verliest? Warme lucht stijgt op en door slechte dakisolatie gaat deze warmte verloren. Door uw dak goed te laten isoleren houdt het meer warmte vast en profiteert u daarnaast van vele andere voordelen.

Een slecht geïsoleerd dak zorgt er dus voor dat zo’n 30% van de warmte in huis verdwijnt. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw maandelijkse stookkosten. Om dit onnodige warmteverlies te voorkomen, is het belangrijk om uw dak goed te laten isoleren. Bij Koston kiest u onder andere voor:

In 1 dag uw dak laten isoleren
Geen sloop of verbouwing nodig
20 jaar garantie op onze werkzaamheden
Meer dan 25 jaar ervaring in dakisolatie

Uw dak laten isoleren bespaart stookkosten

Het vakkundig laten isoleren van uw dak zorgt ervoor dat minder warmte verloren gaat en u uw woning minder hoeft te verwarmen. Dit resulteert in een besparing op uw stookkosten. De volgende berekening geeft u een beeld van de besparing die ontstaat door de vermindering van warmteverlies:

Gemiddeld dringt dakisolatie met ons parelsysteem het jaarlijkse aardgasverbruik terug met 5 tot 6 kubieke meter per vierkante meter dakoppervlakte. Dit houdt in dat voor een gemiddelde woning de investering in ongeveer 6 jaar is terugverdiend.

Subsidies voor het laten isoleren van uw dak

Sinds kort zijn er een aantal aantrekkelijke subsidies waar u gebruik van kunt maken als u uw dak laat isoleren. Deze subsidies worden verstrekt voor spouwmuurisolatiemuurisolatievloerisolatie en dakisolatie, waardoor u 20% minder hoeft te betalen voor deze vormen van isolatie. Ook de btw op arbeidsloon is verlaagd van 21% naar 9%, waardoor u nog meer bespaart op de kosten voor isolatie.

Heeft u op dit moment niet voldoende budget om uw dak te laten isoleren? Maak gebruik van de Energiebespaarlening van het Energiebespaarfonds. Op deze manier bent u alsnog in staat om dakisolatie uit te laten voeren. We vertellen u graag meer over de subsidie voor energiebesparing.

Dak laten isoleren zonder slopen en verbouwen

Door middel van HR++ Termoparels® kunt u uw dak laten isoleren zonder slopen of verbouwen. Dit is een methode waarbij een isolatielaag in de dakspouw – de ruimte tussen de pannen en het dakbeschot – wordt aangebracht. De HR-Termoparels® zijn hiervoor het perfecte materiaal, omdat de vormvrijheid van de parels het aanbrengen tot in de kleinste ruimtes mogelijk maakt. Het voordeel hiervan is dat u dus geen troep in en rond het huis krijgt en er niks gesloopt of verbouwd hoeft te worden.

Voor het succesvol laten isoleren van uw dak is een belangrijke factor nodig: de dakpannen dienen in goede staat te verkeren. Als dit het geval is, kan er in de meeste gevallen een isolatielaag van circa 4 cm tot 7 cm onder de pannen aangebracht worden.

Onze werkwijze

Het laten isoleren van uw dak door de professionals van Koston verloopt volgens een stappenplan. Onze ervaren specialisten isoleren uw dak al in een halve dag, aan de hand van onderstaande stappen:

Dakpannen weghalen 01

Elke 2 meter halen we een rij pannen in verticale richting weg, zodat we goed bij de dakspouw kunnen.

Afdichting 02

Ter bescherming van het overige materiaal en uw woning brengen we aan de onderzijde van het dak een afdichting aan.

Aanbrengen dakisolatie 03

Uitharden en klaar! 04

Dak laten isoleren door Koston

Bij Koston zijn we gespecialiseerd in duurzame isolatie en energiebesparing en daarom zijn we de aanwezen partij voor het laten isoleren van uw dak. Al sinds eind jaren 70 zijn we gespecialiseerd in het isoleren en energiezuiniger maken van woningen. Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van isolatiematerialen en -technieken weten we als geen ander hoe u uw woning en dak zo goed mogelijk isoleert.

 • Koston is de meest ervaren specialist in de isolatiebranche
 • Laat uw dak isoleren met de HR++ Termoparels®
 • Altijd 20 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Professionele isolatiespecialisten

Uw dak laten isoleren met HR++ Termoparels®

Voor het isoleren van uw dak gebruiken we HR++ Termoparels®. Deze parels brengen we op de juiste plek in uw dak aan, door middel van een speciaal pistoolvormig blaasinstrument in combinatie met een sterk bindmiddel.

Dit bindmiddel is gemaakt op basis van het natuurrubber latex. De kracht en efficiëntie van het parelsysteem komt doordat het uitgeharde materiaal een zeer sterke plaat vormt, die de verschillen in temperatuur, klimaat en andere elementen van buitenaf zonder probleem kan opnemen.

Een van de grootste voordelen van uw dak laten isoleren met ons parelsysteem is dat we een isolatielaag aanbrengen die zonder extra funderingen of balken op zijn plek blijft. Dit scheelt sloop- en verbouwwerk, maar ook tijd en kosten. Hierdoor duurt het laten isoleren van een dak in de meeste gevallen slechts een halve dag.

Koston heeft ruim 25 jaar ervaring met de HR++ Termoparels® en is daarom uw beste keuze om uw dak te laten isoleren. We bieden zelfs 20 jaar garantie op onze werkzaamheden, zo zeker zijn we van onze zaak.

Verschillende daken laten isoleren

Buitenzijde schuin dak laten isoleren

Als u kiest voor dakisolatie aan de buitenzijde van het dak, dan worden dakpannen eerst weggehaald. Vervolgens blazen we de HR++ Termoparels® onder de dakpannen. Zodra het bindmiddel is aangebracht en het isolatiemateriaal is uitgehard, worden de dakpannen weer teruggeplaatst.

Binnenzijde schuin dak laten isoleren

In sommige gevallen is het beter om het dak van binnenuit te laten isoleren. Bij dakisolatie van de binnenzijde van een schuin dak wordt er een gat in het plafond gemaakt. Vervolgens worden de HR++ Termoparels® door het gat in de dakspouw gespoten. Het bindmiddel zorgt ervoor dat de parels op hun plek blijven zitten. We geven u graag advies op maat over het type dakisolatie dat het meest geschikt is voor uw woning. Het is soms namelijk beter om de zoldervloer te laten isoleren dan de binnenzijde van het dak. Tijdens een vrijblijvende inspectie leggen we dit graag aan u uit.

Dak laten isoleren kosten

De kosten voor het laten isoleren van uw dak zijn afhankelijk van het aantal m² oppervlak dat geïsoleerd moet worden.

Wilt u weten wat de prijs is van uw dakisolatie? Vraag dan vrijblijvend advies op maat aan.

Tips voor het laten isoleren van uw dak

We vinden het belangrijk dat u zo goed mogelijk geïnformeerd wordt over dakisolatie. Daarom vindt u hieronder enkele tips die betrekking hebben op dakisolatie.

 • Kijk bij uw keuze voor isolatiemateriaal altijd goed naar de isolatiewaarde. De waarde bepaalt uiteindelijk hoe goed het materiaal isoleert. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatiewaarde.
 • Duurzaamheid en het verlagen van uw energieverbruik worden door de overheid gestimuleerd. Informeer bij uw gemeente of er in uw regio subsidies bestaan voor woningeigenaren.
 • Zorg altijd voor goede ventilatievoorzieningen.

Dak van uw woning laten isoleren

Draag bij aan het verbeteren van het milieu en bespaar op uw energierekening door het laten isoleren van uw dak.

Wilt u advies over het laten isoleren van uw vloer of zou u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan het onderstaand formulier in.

  Welk onderdeel?
  SpouwmuurisolatieMuurisolatieVloerisolatieBodemisolatieDakisolatie

  Neem contact op