Spouwmuurisolatie

 • Voor een comfortabel woonklimaat
 • Uw investering snel terugverdiend
 • Minder koude en vochtproblemen
 • Vermindert uw energieverbruik aanzienlijk

Tussenwoning

Bespaar tot €250 per jaar.
Uw investering binnen 3 jaar terug.

Hoekwoning

Bespaar tot €650 per jaar.
Uw investering binnen 3 jaar terug.

Vrijstaande woning

Bespaar tot €950 per jaar.
Uw investering binnen 3 jaar terug.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen qua spouwmuurisolatie? Vraag vrijblijvend advies op maat aan.

Verminder uw energielasten

Spouwmuurisolatie is een zeer effectieve en kostenbesparende vorm van isolatie. Dankzij isolatie van de spouwmuren in uw woning verlaagt u de energiekosten, verhoogt u het wooncomfort en draagt u bij aan een beter milieu. Spouwmuurisolatie kan doorgaans relatief goedkoop gerealiseerd worden waardoor u de investering al binnen een aantal jaar heeft terugverdiend.

Met het isoleren van de spouwmuren van uw woning bespaart u aanzienlijk op uw energielasten. Bij slecht of niet geïsoleerde muren verdwijnt er namelijk een kwart van de warmte uit het huis, het is dus een goed idee om dit warmteverlies te voorkomen. Hoeveel dit bespaart hangt natuurlijk ook af van het gebruik door de bewoners, maar gemiddeld gerekend kan de investering van spouwmuurisolatie in circa 3 jaar terugverdiend worden!

Waarom zou u een beter energielabel willen?

Woningen en gebouwen met een groen energielabel (zuinig) worden tegenwoordig makkelijker verkocht en verhuurd dan woningen en gebouwen met een rood energielabel (onzuinig). Ook worden zij meestal verkocht voor een hogere prijs. De verwachting is dat deze voordelen van een groen energielabel nog verder zullen worden vergroot.  Nog een extra reden om te investeren in energiebesparing is de aankondiging dat men (waarschijnlijk) voor huizen met een groen energielabel een hogere hypotheek kan krijgen.

Wat staat er op een energielabel?

– De kwaliteit van de isolatie van het dak, de muren, ramen en vloeren.

– Het energiegebruik van bijvoorbeeld de centrale verwarming en het ventilatiesysteem.

– Tips over hoe u uw huis nog energiezuiniger kan maken.

Verschillende methoden spouwmuurisolatie

De meest toegepaste isolatiemethoden voor spouwmuurisolatie zijn het inblazen van gebonden EPS-parels en het inblazen van minerale wol bestaande uit glas- of steenwolvlokken. Tijdens de werkzaamheden worden de isolatiematerialen via een klein gat van ongeveer 20 mm via de voeg in de spouw geblazen.

Koston Nederland is destijds betrokken geweest bij het ontwikkelen van het zogenaamde Termoparels®systeem waarbij EPS-parels samen met een bindmiddel (lijm van natuurrubber) in de spouw wordt geblazen. Na verdamping van het water zorgt de latex ervoor dat de parels op de aanrakingspunten aan elkaar vastzitten. Zo ontstaat een stabiele massa parels die niet inzakt, krimpt of scheurt.

Naast het kwalitatief hoogstaande Termoparels®systeem kunt u ook kiezen uit onze budget EPS-parel Isovalue® en onze circulaire isolatie BiofoamPearls®. Een zeer innovatief product gemaakt van biologisch en composteerbaar materiaal met dezelfde kenmerken als een normale EPS-parel. Op de HR++ Termoparels® kunnen wij u maar liefst 20 jaar garantie geven in plaats van de standaard garantie van 10 jaar.

Tips

Er is veel onduidelijkheid over hoe een goed klimaat in huis te creëren en te behouden.

Koston heeft enkele isolatie tips voor u:

 • Spouwmuurisolatie is belangrijk, maar vergeet niet om de woning goed te ventileren. Een te hoge relatieve vochtigheid zorgt ervoor dat de lucht die u wil opwarmen langer duurt. Daarom is het belangrijk om goed te ventileren. Wat u eigenlijk moet doen is een relatieve vochtigheidsmeter in de woonruimte plaatsen en daar dagelijks naar kijken. Bij hoge RV-waardes dient er geventileerd te worden.
 • Kijk bij uw keuze voor isolatiemateriaal goed naar de  isolatiewaarde. De isolatiewaarde bepaalt uiteindelijk hoe goed het materiaal isoleert en dat is belangrijk voor het uiteindelijke  resultaat.
 • Duurzaamheid en energie verlagende middelen worden door de overheid gestimuleerd, het kan daarom zijn dat spouwisolatie u  belastingvoordeel kan opleveren. Door middel van bijvoorbeeld de VAMIL/WIA regeling.
 • U kunt een subsidie energiebesparing aanvragen waarmee u kosten bespaart op uw isolatie: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-%C3%A9n-bewoner.

Ook ter voorkoming van vochtproblemen!

Het is onderzocht en bewezen dat een goed geïsoleerde spouwmuur vochtproblemen beter voorkomt dan een niet-geïsoleerde woning. Dit komt onder andere doordat de isolatie zorgt voor een hogere temperatuur aan de binnenkant van de wand, maar ook van het dak of de vloer. Hierdoor wordt de condensatie van de lucht vermindert, en wordt vocht en schimmelvorming voorkomen.

Overigens kunt u met Koston ook besparen d.m.v. verbeterde vloerisolatiedakisolatie en pur isolatie. Voor meer informatie of vrijblijvende inspectie van uw woning, kunt u hier uw contactgegevens achterlaten.

Spouwmuurisolatie met Termoparels® HR++ staat geregistreerd op de ISSO lijst van gecontroleerde kwaliteitsverklaringen en geven een ca 25% hogere isolatiewaarde voor uw energielabel.

Spouwmuurisolatie met de Termoparels® HR++

De Termoparels® HR++ zijn ontstaan uit een samenwerking tussen de Koninklijke Shell en Termokomfort®. De HR++ parel is de (verbeterde) broer van de
HR-Termoparel® en biedt de hoogste na-isolatiewaarde (λd-waarde van 0,0337 W/m.K.). Vandaag de dag worden deze Termoparels® voor verschillende isolatie
doeleinden gebruikt. Spouwmuurisolatie is één van deze doeleinden, de hoge isolerende waarde in combinatie met de goede praktische bruikbaarheid maken
deze parels een unieke isolator voor uw spouwmuren.

Een parel vol goede eigenschappen

De Termoparel® HR++ hebben een aantal unieke eigenschappen waardoor zij uitermate geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Het Termoparel® systeem
voldoet als enige gebonden isolatieparel aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid. Hieronder vindt u nog enkele eigenschappen.

Voordeel 01

Zodra deze parels zijn aangebracht in de spouwmuren zakken of krimpen zij niet meer

Voordeel 02

Het Termoparel® systeem is de enige spouwmuurisolatie in Nederland waarop u maar liefst 20 jaar garantie krijgt in plaats van de standaard 10 jaar garantie

Voordeel 03

Spouwmuren met een kleine breedte zijn soms lastig te isoleren. Dankzij de hoge isolerende waarde van de Termoparel® HR++ zijn zelfs de smalste spouwbreedten
goed te isoleren

Voordeel 04

Dankzij het unieke materiaal van de Termoparel® HR++ maakt vocht geen kans. De termoparels zijn dan ook volledig bestand tegen vocht

Voordeel 05

Het Termoparel® systeem voldoet als enige spouwmuurisolatie in Nederland aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid

Verlaag uw energierekening met spouwmuurisolatie

Dankzij de Termoparels® HR++ zal uw energieverbruik aanzienlijk dalen en dat merkt u natuurlijk in de kosten. Over het algemeen is een investering in spouwmuurisolatie na ongeveer 3 jaar terugverdiend (bij een woning van normale grootte), na 3 jaar maakt u dus alleen nog maar winst! Bent u benieuwd wat het isoleren van uw woning kost? Bekijk de pagina over spouwmuurisolatie kosten.

Isovalue® parels: onze isolatieparel
met een concurrerende prijs

Isovalue® parels: onze isolatieparel met een concurrende prijs met de Isovalue® parels kiest u voor een isolatieproduct met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Isovalue® parels zijn te vergelijken met de meeste isolatieparels die door erkende isolatiebedrijven in Nederland worden aangeboden.

U bespaart het meest via uw spouwmuren

Het isoleren van uw spouwmuren is een ‘quick win’, de warmte in uw woning gaat namelijk grotendeels verloren via deze muren. Dankzij spouwmuurisolatie met de Isovalue® parels kunt snel veel geld en energie besparen. Zo draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar zorgt u ook
voor een lagere energierekening. De Isovalue® parels worden eenvoudig vanaf de buitenkant in de spouwmuren geblazen, hierdoor wordt uw spouwmuur volledig opgevuld met parels die het warmteverlies tegengaan. Bij de gemiddelde woning wordt zo’n 9 kubieke meter aardgas per m2 muuroppervlak bespaard. Deze cijfers zijn indicatief en afhankelijk van het stookpatroon van u als bewoner.

De kosten van spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie met de Isovalue® parels verschillen per woning, desondanks is een investering in spouwmuur isolatie relatief laag. Bij een woning met een gemiddeld stookgedrag verdient u de investering binnen 2 tot 3 jaar terug. Wilt u weten wat de kosten voor uw woning zijn?

Meer informatie over spouwmuurisolatie met Isovalue® parels vindt u hier

Termoparels® HR++:
Uw ideale partner in spouwmuurisolatie

De Termoparels® HR++ is een uniek isolatiemateriaal, welke is ontstaan door een innovatieve samenwerking tussen Termokomfort en de Koninklijke Shell. Deze parels zijn ideaal voor de spouwmuurisolatie van uw woning, maar kunnen ook gebruikt woorden voor vloer- of dakisolatie.
De Termoparels® HR++ zijn gemaakt van polystyreen en zijn ontwikkeld in de vorm van een bolletje. Deze bolletjes zijn omgeven met een klein beetje latex waar zij aan blijven zitten. Dankzij de bolvormigheid van deze parels verliest de spouwmuur haar functie niet en kan deze nog steeds regenwater en damp afvoeren.

U bespaart het meest via uw spouwmuren

Het isoleren van uw spouwmuren is een ‘quick win’, de warmte in uw woning gaat namelijk grotendeels verloren via deze muren. Dankzij spouwmuurisolatie met de Isovalue® parels kunt snel veel geld en energie besparen. Zo draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar zorgt u ook
voor een lagere energierekening. De Isovalue® parels worden eenvoudig vanaf de buitenkant in de spouwmuren geblazen, hierdoor wordt uw spouwmuur volledig opgevuld met parels die het warmteverlies tegengaan. Bij de gemiddelde woning wordt zo’n 9 kubieke meter aardgas per m2 muuroppervlak bespaard. Deze cijfers zijn indicatief en afhankelijk van het stookpatroon van u als bewoner.

De kosten van spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie met de Isovalue® parels verschillen per woning, desondanks is een investering in spouwmuur isolatie relatief laag. Bij een woning met een gemiddeld stookgedrag verdient u de investering binnen 2 tot 3 jaar terug. Wilt u weten wat de kosten voor uw woning zijn?

Meer informatie over spouwmuurisolatie met Isovalue® parels vindt u hier

Uw spouwmuur circulair isoleren met de BiofoamPearls®

Spouwisolatie met behulp van de BiofoamPearls® is de meest groene oplossing voor uw isolatie. Dit isolatiemateriaal is ontwikkeld door diverse grote spelers op het gebied van isolatie en is in zijn soort de meest milieuvriendelijke oplossing. Dit parelsysteem bestaat uit kleine geëxpandeerbare schuimkorrels die zijn ontwikkeld met biologisch materiaal, hierdoor is de belasting voor het milieu lager dan isolatieparels gemaakt van polystyreen. Bij Koston hechten wij veel waarde aan het milieu, wij zijn dan ook trots dat wij u dit isolatiemateriaal kunnen leveren. De BiofoamPearls® hebben lichtgroene kleur en zijn ideaal voor de isolatie van uw spouwmuren, dankzij de groene vervaardiging zorgt dit materiaal voor 70% minder CO2 uitstoot!

BiofoamPearls® als isolatiemateriaal

Uw spouwmuren voorzien van dit isolatiemateriaal gebeurt nagenoeg op dezelfde manier als het plaatsen van andere parel-systemen. Uw spouwmuren worden door middel van ‘pistool’ vol geblazen met BiofoamPearls®, daarbij worden de parels voorzien van een natuurlijk rubber (bindmiddel). Dankzij deze rubber laag ontstaat er een goede isolatielaag tussen de parels, met als voordeel: geen inzakking en geen inkrimping. De BiofoamPearls® zijn perfect voor de spouwmuurisolatie, doordat de parels goed hechten maakt vocht geen kans. Er zal dus geen vocht in de parels komen. Dankzij de unieke hechtingsmethode kan vocht wel goed wegvloeien, uw afvoertransport blijft met deze manier van spouwmuurisolatie dan ook volledig in tact.

Spouwmuurisolatie voor uw tussenwoning

De kosten voor het isoleren van de spouwmuur van een tussenwoning bedraagt ongeveer € 800 en u bespaart hiermee circa € 250 per jaar*. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van uw spouwmuren? Koston biedt u spouwisolatie van verschillende soorten duurzame isolatiematerialen, daarmee kunt u uw investering al binnen 3 jaar terug verdienen! Via onderstaand offerteformulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

Spouwmuurisolatie voor uw hoekwoning

De kosten voor het isoleren van de spouwmuur van een hoekwoning of 2-onder-1-kap bedraagt ongeveer € 2.100 en u bespaart hiermee circa € 650 per jaar*. Koston biedt u spouwmuurisolatie van verschillende soorten duurzame isolatiematerialen, daarmee verdient u uw investering terug in ongeveer drie jaar ! Via onderstaand offerteformulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan voor de spouwmuurisolatie van uw hoekwoning.

Spouwmuurisolatie voor uw vrijstaande woning

De kosten voor het isoleren van de spouwmuur van een vrijstaande woning bedraagt ongeveer € 3.100 en u bespaart hiermee circa € 950 per jaar*. Wilt u geld besparen op een milieuvriendelijke manier waarbij u uw investering binnen circa 3 jaar terug verdiend? Dan is spouwmuurisolatie van Koston de oplossing! Wij maken gebruik van diverse milieuvriendelijke en duurzame isolatiematerialen waardoor u tot wel €950 per jaar kunt besparen. Via onderstaand offerteformulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

* Bron: Milieu Centraal 2020. Het bedrag dat u kunt besparen met isolatie is sterk afhankelijk van uw stookgedrag. Een besparing met isolatie is alleen van toepassing op het verwarmen van uw woning en niet op de gevraagde hoeveelheid warm water door bijvoorbeeld douchen.

Spouwmuur laten isoleren? Laat u door ons informeren

Door spouwmuurisolatie bespaart u aanzienlijk op uw energierekening: dit kan oplopen tot een besparing van wel € 800,- per jaar. Hoe u ook woont: de besparing heeft u meestal binnen 3 jaar terugverdiend. Het is wel van belang om u goed te laten informeren als u uw spouwmuur wilt laten isoleren. Hieronder een aantal extra tips voor een optimaal resultaat:

1. Spouwmuurisolatie voor huizen uit 1920 en 1988

Met name bij huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1988 is spouwmuurisolatie interessant. Sinds 1920 hebben huizen standaard een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. Huizen die tussen 1976 en 1988 zijn gebouwd, hebben vaak wel spouwmuurisolatie, maar het gebruikte isolatiemateriaal is hierbij van slechte kwaliteit.

2. Combineer isolatievormen

Om een energieneutraal huis te realiseren, raden we u aan om spouwmuurisolatie te combineren met kruipruimte isolatie of gevelisolatie. De kosten voor isolatie heeft u vaak al binnen enkele jaren terugverdiend. Nadat u de kosten heeft terugverdiend, blijft u jaarlijks besparen op uw energierekening.

3. Laat de spouwmuur isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf

Het isoleren van een spouwmuur is werk voor specialisten. Het isolatiemateriaal moet goed hechten en in de juiste hoeveelheid worden aangebracht. Onze experts weten exact wat ze doen, waardoor u achteraf geen last krijgt van vochtproblemen in huis. Daarnaast werken we altijd met de meest efficiënte en gecertificeerde isolatiematerialen die een maximaal resultaat garanderen.

4. Laat de buitengevel en spouw inspecteren

Voordat de spouwmuurisolatie wordt geplaatst, is het belangrijk om uw buitengevel en spouw te laten controleren. Eerst moet namelijk gecontroleerd worden of de spouw wel geschikt is voor spouwmuurisolatie. De spouw moet breed en schoon zijn. Verder is het ook van belang om te controleren of er al eens (na-)isolatie in de spouw is aangebracht.

5. Benoem vochtproblemen

Geef eventuele vochtproblemen aan tijdens de gratis inspectie. Hierdoor kunnen onze specialisten u beter adviseren over de beste manier om uw woning te isoleren.

6. Onderzoek of u aanspraak kunt maken op subsidies

In sommige gemeentes worden aantrekkelijke subsidies verstrekt voor energiebesparende maatregelen en isolatie. Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op subsidie? Doe de subsidiecheck op energiesubsidiewijzer.nl.

7. Zorg voor een goede ventilatie van de woning

Spouwmuurisolatie zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw energiekosten en is goed voor het milieu. Het is wel belangrijk om ook goed te ventileren: een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het veel energie kost om deze lucht op te warmen. Plaats daarom een relatieve vochtigheidsmeter in de woonruimte: bij een RV-waarde van 70% of hoger moet er geventileerd worden.

Veelgestelde vragen

Onze specialisten krijgen regelmatig dezelfde vragen over spouwmuurisolatie. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rijtje gezet, zodat u snel meer duidelijkheid krijgt. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De prijs van spouwmuurisolatie hangt met name af van het type isolatiemateriaal dat u kiest. Reken ongeveer op een prijs van € 15,- à € 20,- per m2 voor spouwmuurisolatie. Los van het isolatiemateriaal, zijn ook de oppervlakte en de breedte van de spouwmuur van belang bij het bepalen van de prijs. Onze isolatie-adviseur stelt graag gratis een passende offerte voor u op.

Is spouwmuurisolatie mogelijk in mijn woning?

Spouwmuurisolatie is met name interessant bij woningen die tussen 1930 en 1988 zijn gebouwd. Bij deze woningen is wel een spouwmuur aanwezig, maar de spouwmuur is nog niet geïsoleerd. Woningen van voor 1930 hebben vaak géén spouwmuur. Woningen die tussen 1975 en 1988 zijn gebouwd, hebben al wel spouwmuurisolatie, maar deze is vaak van slechte kwaliteit.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor isolatie?

De overheid rekent een laag btw-tarief van 9% voor energiebesparende maatregelen, waardoor u ongeveer 15% goedkoper uit bent als u uw spouwmuur laat isoleren. Daarnaast bieden diverse gemeenten aantrekkelijke subsidies voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen.

Hoelang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is al binnen enkele uren aangebracht. Vanaf de buitenkant van de woning wordt het isolatiemateriaal aangebracht, waardoor u nauwelijks overlast ervaart tijdens het plaatsen van spouwmuurisolatie.

Wanneer heb ik de investering terugverdiend?

De kosten die u maakt voor spouwmuurisolatie, heeft u vaak al binnen 3 jaar terugverdiend. Spouwmuurisolatie is een van de effectiefste vormen van isolatie. Door de hoge isolatiewaarde bespaart u jaarlijks tot wel € 800,- op uw energierekening.

Kan ik aanwezig blijven tijdens het isoleren van mijn huis?

Ja, dat kan. Spouwmuurisolatie wordt aan de buitenkant van uw huis aangebracht, waardoor u gewoon in de woning kunt blijven en geen overlast ervaart.

Hoe breed moet mijn spouwmuur zijn?

Vaak hebben spouwmuren een tussenruimte van ongeveer 6 centimeter (minimaal 3 cm). Deze afstand is voldoende voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Hoe herken ik een spouwmuur?

U herkent een spouwmuur aan een halfsteensverband, waarbij de lange zijde van de baksteen verticaal in de muur is geplaatst. Daarnaast zijn er een aantal openingen in te zien, waardoor vocht kan worden afgevoerd. Daarnaast is de spouw te zien als u ramen of deuren vervangt of als u een gat maakt in de muur.

Is spouwmuurisolatie mogelijk bij een huurwoning?

Het ligt eraan wat er in uw huurcontract staat. Als u de woning huurt via een woningcorporatie, is het soms wel mogelijk om een subsidie voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Neem contact op met de verhuurder voor meer informatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen

  Welk onderdeel?
  SpouwmuurisolatieMuurisolatieVloerisolatieBodemisolatieDakisolatie

  Neem contact op