Dakisolatie

 • Besparing tot wel € 600,- op uw energierekening
 • U draagt bij aan een beter milieu
 • Comfortabelere leefomgeving
 • Verhoging van de waarde van uw woning

Buitenzijde schuin dak

Bespaar tot €600,- per jaar. Uw investering terug binnen 4 jaar

Binnenzijde schuin dak

Bespaar tot €400,- per jaar. Uw investering terug binnen 6 jaar

Zoldervloer

Bespaar tot €500,- per jaar. Uw investering terug binnen 4 jaar

Plat dak

Bespaar tot €500,- per jaar. Uw investering terug binnen 7 jaar

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het isoleren van uw dak of zoldervloer? Vraag vrijblijvend advies op maat aan.

Een huis verliest ongeveer 30% van de warmte via het dak. Warme lucht stijgt op en door slechte dakisolatie gaat deze warmte verloren. Door goede dakisolatie kan er meer warmte worden vastgehouden en profiteert u daarnaast van vele andere voordelen.

Een slecht geïsoleerd dak zorgt ervoor dat ongeveer 30% van de warmte verdwijnt. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw maandelijkse stookkosten. Om dit onnodige warmteverlies te voorkomen, is het belangrijk om uw dak goed te isoleren. Bij Koston kiest u onder andere voor:

Uw dak in 1 dag geïsoleerd
Geen sloop of verbouwing nodig
20 jaar garantie op onze werkzaamheden
Meer dan 25 jaar ervaring

Besparing op uw energierekening

De volgende berekening geeft u een beeld van de besparing die ontstaat door de vermindering van warmteverlies:

Gemiddeld dringt dakisolatie met ons parelsysteem het jaarlijkse aardgasverbruik terug met 5 tot 6 kubieke meter per vierkante meter dakoppervlakte. Dit houdt voor een gemiddelde woning in dat de investering in ongeveer 6 jaar is terugverdiend.

Subsidies voor dakisolatie

Sinds kort zijn er een aantal aantrekkelijke subsidies waar u gebruik van kunt maken. Deze subsidies worden verstrekt voor spouwmuurisolatiemuurisolatievloerisolatie en dakisolatie, waardoor u 20% minder hoeft te betalen voor deze vormen van isolatie. Ook de btw op arbeidsloon is verlaagd van 21% naar 9%, waardoor u nog meer bespaart op de kosten voor isolatie.

Heeft u op dit moment niet voldoende budget om uw dak te isoleren? Maak gebruik van de Energiebespaarlening van het Energiebespaarfonds. Op deze manier bent u alsnog in staat om dakisolatie uit te laten voeren. Voor meer informatie over de subsidie op energiebesparing, klikt u hier. Lees hier wanneer u in aanmerking komt voor een Energiebespaarlening.

Dakisolatie zonder slopen en verbouwen

Slopen of verbouwen is verleden tijd dankzij de methode waarbij een isolatielaag van HR++ Termoparels® in de dakspouw, de ruimte tussen de pannen en het dakbeschot, wordt aangebracht. De HR-Termoparels® zijn hiervoor het perfecte materiaal, mede omdat de vormvrijheid van de parels het aanbrengen tot in de kleinste ruimtes mogelijk maakt. Het voordeel hiervan is dat u dus niet in de rotzooi zit en er niks gesloopt of verbouwd hoeft te worden.

Voor succesvolle dakisolatie is er een belangrijke factor nodig: de dakpannen dienen in een goede staat te verkeren. Wanneer dit het geval is, kan er in de meeste gevallen een isolatielaag van circa 4 cm tot 7 cm onder de pannen aangebracht worden. Uw dak is dan goed geïsoleerd.

De werkwijze

Het plaatsen van dakisolatie verloopt volgens een stappenplan. Onze ervaren specialisten isoleren, aan de hand van onderstaande stappen, al in een halve dag uw dak.

Dakpannen weghalen 01

Elke 2 meter halen wij een rij pannen in verticale richting weg

Afdichting 02

Ter bescherming van het overige materiaal brengen wij een afdichting aan, aan de onderzijde van het dak

Aanbrengen dakisolatie 03

Uitharden en klaar 04

Dakisolatie door Koston

Een slecht geïsoleerd dak zorgt ervoor dat ongeveer 30% van de warmte verdwijnt. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw maandelijkse stookkosten. Om dit onnodige warmteverlies te voorkomen, is het belangrijk om uw dak goed te isoleren. Bij Koston kiest u onder andere voor:

 • Uw dak in 1 dag geïsoleerd
 • Geen sloop of verbouwing nodig
 • 20 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Meer dan 25 jaar ervaring

Het isoleren

Voor het isoleren van uw dak worden HR++ Termoparels® gebruikt. de HR++ Termoparels® worden op de juiste plek aangebracht, door middel van een speciaal pistoolvormig blaasinstrument, in combinatie met een sterk bindmiddel.

Dit bindmiddel is gemaakt op basis van het natuurrubber latex. De kracht en efficiëntie van het parelsysteem komt doordat het uitgeharde materiaal een zeer sterke plaat vormt. Deze plaat kan de verschillen in temperatuur, klimaat en andere elementen van buitenaf zonder probleem opnemen.

Een van de grootste voordelen van dakisolatie met ons parelsysteem is dat er een laag wordt aangebracht die zonder extra funderingen en balken op zijn plek blijft. Dit scheelt sloop- en verbouwwerk, en dus tijd en kosten. Hierdoor kan deze dakisolatie bij de meeste woningen al binnen een halve dag aangebracht worden.

Koston heeft ruim 25 jaar ervaring met dit isolatiesysteem en is daarom uw beste keuze voor een uitstekende dakisolatie. Wij bieden zelfs 20 jaar garantie op onze werkzaamheden.

Dakisolatie bij verschillende daken

Dakisolatie buitenzijde schuin dak

Als u kiest voor dakisolatie aan de buitenzijde van het dak, dan worden dakpannen eerst weggehaald. Vervolgens blazen we de HR++ Termoparels® onder de dakpannen. Zodra het bindmiddel is aangebracht en het isolatiemateriaal is uitgehard, worden de dakpannen weer teruggeplaatst.

Dakisolatie binnenzijde schuin dak

In sommige gevallen is het beter om het dak van binnenuit te isoleren. Bij dakisolatie van de binnenzijde van een schuin dak wordt er een gat in het plafond gemaakt. Vervolgens worden de HR++ Termoparels® door het gat in de dakspouw gespoten. Het bindmiddel zorgt ervoor dat de parels op hun plek blijven zitten. Wij geven u graag advies op maat over het type dakisolatie dat het meest geschikt is voor uw woning. Het is soms namelijk beter om de zoldervloer te isoleren dan de binnenzijde van het dak. Tijdens een vrijblijvende inspectie leggen we dit graag aan u uit.

Dakisolatie bij plat dak

Bij een plat dak is er meestal een bitumen dakbedekking op het dak geplaatst. Wij maken een klein gat in deze dakbedekking en spuiten door middel van een pistoolvorming blaasinstrument de HR++ Termoparels® in de dakschouw. Daarna wordt de bitumen dakbedekking van het platte dak weer met bitumen dakbedekking afgedekt. Met deze eenvoudige ingreep heeft u een plat dak binnen een dag geïsoleerd.

Dakisolatie kosten

De kosten van een dakisolatie zijn afhankelijk van de hoeveel m² oppervlakte dat geïsoleerd moet worden.

Wilt u weten wat de prijs is van uw dakisolatie? Vraag dan vrijblijvend advies op maat aan.

Tips

Wij vinden het belangrijk dat u zo goed mogelijk geïnformeerd wordt over dakisolatie. Daarom vindt u hieronder enkele tips die betrekking hebben op dakisolatie.

 • Kijk bij uw keuze voor isolatiemateriaal altijd goed naar de isolatiewaarde. Deze waarde bepaalt uiteindelijk hoe goed het materiaal isoleert. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatiewaarde.
 • Duurzaamheid en het verlagen van uw energieverbruik wordt door de overheid gestimuleerd. Informeer bij de gemeente of zij subsidies hebben voor woningeigenaren.
 • Zorg altijd voor goede ventilatievoorzieningen.

Dakisolatie voor uw woning

Draag bij aan het verbeteren van het milieu en bespaar op uw energierekening door het isoleren van uw dak.

Wilt u advies over het isoleren van uw vloer of zou u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan het onderstaand formulier in.

  Welk onderdeel?
  SpouwmuurisolatieMuurisolatieVloerisolatieBodemisolatieDakisolatie

  Neem contact op