HR++ Termoparels®

 • Besparen op de energienota
 • Verbeter het energielabel van uw huis
 • Verdien de investering in 3 jaar terug
 • Hoogste na-isolatiewaarde

Tussenwoning

Bespaar tot €250,- per jaar. Uw investering binnen 3 jaar terug.

Meer informatie

Hoekwoning

Bespaar tot €550,- per jaar. Uw investering binnen 3 jaar terug.

Meer informatie

Vrijstaande woning

Bespaar tot €800,- per jaar. Uw investering binnen 3 jaar terug.

Meer informatie

Bespaar veel geld door uw woning te isoleren met HR++ Termoparels. De HR++ Termoparel heeft een nog hogere isolatiewaarde dan zijn voorganger, de HR Termoparel. Na de volledige spouwmuurisolatie begint u direct met besparen op uw energierekening. Laat uw woning nu isoleren en u heeft de investering al binnen 3 jaar terugverdiend.

HR++ Termoparels® zijn unieke isolatieparels die tussen uw spouwmuur worden gespoten. Zelfs de smalste spouwmuren kunnen voldoende geïsoleerd worden dankzij de hoge isolatiewaarde van de HR++ Termoparels. Door de hoge isolatiewaarde kan de warmte in uw huis niet ontsnappen via de spouwmuren. Bovendien zijn de isolatieparels volledig vochtbestendig, waardoor uw spouwmuur onderhoudsvrij blijft.

Vraag direct een offerte aan

De eigenschappen van HR++ Termoparels

De unieke isolatie-eigenschappen maken de HR++ Termoparels zeer geschikt voor spouwmuurisolatie.

 • De HR++ Termoparels zijn zeer goed bestand tegen water en waterdamp. De gesloten cellen van het isolatiemateriaal zorgen ervoor dat de spouwmuur geheel vochtvrij blijft.
 • Smalle spouwmuren zijn soms moeilijk te isoleren. Door de extra hoge isolatiewaarde van de HR++ Termoparels kunnen zelfs de smalste spouwmuren voldoende geïsoleerd worden.
 • De HR++ Termoparels verplaatsen zich niet meer, zodra de parels in de spouwmuur zijn geblazen.

HR++ Termoparels kunnen buiten de spouwmuurisolatie ook voor dak- en vloerisolatie worden gebruikt.

Lagere energierekening door spouwmuurisolatie met HR++ Termoparels

Door uw spouwmuur te isoleren met HR++ Termoparels wordt de warmte beter binnen gehouden; hierdoor hoeft u minder te stoken. Dit scheelt behoorlijk in de jaarlijkse energiekosten. Over het algemeen geldt dat de investering in spouwmuurisolatie binnen 3 jaar is terugverdiend.

Rekenvoorbeeld besparing energiekosten

De gemiddelde kosten voor volledige spouwmuurisolatie in een hoekhuis met 100 m2 muuroppervlakte zijn circa € 2.150,-. Bij een normaal verbruik bespaart u gemiddeld € 6,75 per vierkante meter muuroppervlak per jaar. U bespaart bij 100 m2 muuroppervlakte dus al snel € 675,- per jaar! Deze berekening is gebaseerd op normaal gebruik en kan per huishouden afwijken.

De werking van spouwmuurisolatie met HR++ Termoparels

HR++ Termoparels bestaan voor 2% uit EPS isolatiemateriaal en voor 98% uit lucht. De isolatieparels worden voor het toepassen besproeid met een klein beetje in water opgeloste latex. De HR++ Termoparels plakken hierdoor aan elkaar vast in de spouwmuur.

Na de behandeling worden de HR++ Termoparels via de buitenkant tussen de spouwmuur geblazen. Uiteindelijk is de volledige spouwmuur gevuld met isolatieparels.

Afvoer van vocht in geïsoleerde spouwmuren

Door de ronde vorm van de parels blijft er voldoende ruimte voor het afvoeren van vocht en water. Hiermee voorkomen we dat het vocht in aanraking komt met het binnenblad van de spouwmuur. Het resultaat is een onderhoudsvrije muur.

Vraag direct een offerte aan

Voordelen HR++ Termoparels ten opzichte van HR Termoparels

In 2009 zijn de nieuwe HR++ Termoparels ontwikkeld door Royal Dutch Shell en Termokomfort. De grootste veranderingen ten opzichte van de originele HR Termoparels zijn de verlaagde thermische geleidbaarheid (λd-waarde) en de extra brandvertraging.

Hogere na-isolatiewaarde

De HR++ Termoparels hebben een lagere λd-waarde dan de HR Termoparels. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de isolatiewaarde van het materiaal. Met de HR++ Termoparels bespaart u dus nog meer op de energiekosten.

Extra brandvertragend (Klasse 1)

De nieuwe HR++ Termoparels worden geproduceerd volgens de internationale norm NEN 6065/6066. Deze norm betekent dat het isolatiemateriaal voldoet aan de brandklasse 1-norm voor bouwmaterialen. In Nederland bestaan er vijf brandklassen, waarvan brandklasse 1 het best bestand is tegen brand. De HR++ Termoparels zijn dus extra veilig.

Neem contact op met Koston Nederland

Bent u benieuwd wat u per jaar gaat besparen na de toepassing van HR++ Termoparels in uw woning? U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen via het onderstaande formulier.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  Welk onderdeel?
  SpouwmuurisolatieMuurisolatieVloerisolatieBodemisolatieDakisolatie

  Neem contact op