De kosten van spouwmuurisolatie zijn vooral afhankelijk van de oppervlakte van de gevel. Daarnaast zijn de arbeidskosten bepalend voor de prijs. Gelukkig betaalt u tijdelijk maar 6% btw op arbeidskosten in plaats van de gebruikelijke 21%. Daardoor bespaart u tot wel € 230,- op de kosten van het isoleren van de spouwmuur.

De meest besparende isolatiemaatregel is spouwmuurisolatie: maak gebruik van aantrekkelijke subsidies op isolatiewerkzaamheden en bespaar jaarlijks tot wel € 800,- op stookkosten.

Prijs per woningtype

Soort woning Oppervlakte van woning Gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie Jaarlijkse besparing
Klein appartement 40 m² €600,- tot € 1.100,- € 270,-
Tussenwoning 65 m² € 1.000,- tot € 1.500,- € 440,-
Hoekwoning 100 m² € 1.800 tot 2.300,- € 680,-
Twee-onder-een-kapwoning 120 m² € 2.000,- tot € 2.500,- € 810,-
Vrijstaande woning 150 m² € 2.100,- tot € 2.600,- € 1.012,-

Vraag direct een offerte aan

Tijdelijke subsidie: ruim 15% korting op arbeidskosten

Op dit moment zijn er aantrekkelijke subsidies waar u gebruik van kunt maken als u de spouwmuur laat isoleren. Zo bespaart u ruim 15% op arbeidskosten als u de spouwmuurisolatie door een gecertificeerd isolatiebedrijf laat uitvoeren. U betaalt namelijk maar 6% btw op arbeidskosten in plaats van 21% btw. Zoals in onderstaande grafiek is te zien, vormen de arbeidskosten ongeveer 60% van de totale kosten voor spouwmuurisolatie. Door deze subsidie bespaart u – naast de besparing op energie – tot wel € 230,- op de isolatiewerkzaamheden. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de subsidieregeling wordt ingetrokken.

Hoe wordt de prijs van spouwmuurisolatie bepaald?

Er zijn diverse factoren die invloed hebben op de prijs van spouwmuurisolatie. Met name arbeids- en materiaalkosten hebben een grote invloed op de totale kosten. Hieronder vindt u een grafiek over de prijsopbouw bij spouwmuurisolatie:

Kosten spouwmuurisolatie

In de offerte geven we ook meer inzicht in de voorrijkosten en kosten voor het schoonmaken van de spouw, mocht dit nodig zijn. Voordat we spouwmuurisolatie plaatsen, is het namelijk wel van belang dat de spouw vrij is van bouwpuin en oud isolatiemateriaal. In de spouwmuurisolatie offerte behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Btw
  • Voorrijkosten
  • Arbeidskosten
  • Materiaalkosten
  • Machinekosten
  • Informatie over de spouw

Vraag een gratis prijsberekening op

Meer informatie over spouwmuurisolatie

Vrijblijvende offerte aanvragen

Naam*
E-mail*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
Type woning
Bouwjaar
Postcode
Adres
Welk onderdeel?


Niet leesbaar? Verander tekst