Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een zeer effectieve en kostenbesparende vorm van isolatie. Dankzij isolatie van de spouwmuren in uw woning verlaagt u de energiekosten, verhoogt u het wooncomfort en draagt u bij aan een beter milieu. Spouwmuurisolatie kan doorgaans relatief goedkoop gerealiseerd worden waardoor u de investering al binnen een aantal jaar heeft terugverdiend.

Geld besparen met spouwmuurisolatie

*Bron: Milieucentraal

De voordelen

 • Uw investering snel terugverdiend
 • Minder condensatie
 • Onderhoudsvrije muren
 • Draag bij aan een beter milieu

Vraag direct een offerte aan

Het meest bespaart u met het isoleren van de spouwmuren van uw woning. Bij slecht geïsoleerde muren verdwijnt er namelijk een kwart van de warmte uit het huis, dus het is een goed idee om dit warmteverlies te voorkomen. Zeker ook omdat dit de kosten voor het stoken naar beneden brengt. Hoeveel dit bespaart hangt natuurlijk ook af van het gebruik door de bewoners, maar gemiddeld gerekend kan er jaarlijks zo'n 9 kubieke meter aardgas of € 6,75 per vierkante meter muuroppervlakte bespaard worden. Dit houdt in dat voor een woning van normale grootte de investering van de spouwisolatie in circa 2,5 - 3 jaar terugverdiend is!

Koston op het Bouwbeurs Journaal over muur isolatie

Toegepaste methoden bij spouwisolatie

Erkend Na-Isolatiebedrijf in NederlandIKOB-BKB certificering

De meest toegepaste isolatiematerialen zijn HR++ Termoparels®HR-Termoparels® en minerale wol (glas- en steenwol). Samen zijn zij goed voor 95% van alle spouwmuurisolatie projecten. Tijdens de werkzaamheden wordt het isolatiemateriaal via een klein gat van ongeveer 20 mm in de voeg geblazen. Minerale wol bestaat uit glas- of steenwolvlokken, voorzien van een waterafstotend middel, die een compacte massa in de spouw vormen. Daarnaast wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van BiofoamPearls®, van biologisch en composteerbaar materiaal wat bijdraagt aan een schoon milieu.

HR-Termoparels® zijn geëxpandeerde bolletjes polystyreen. Vlak voor het inblazen worden ze besproeid met een klein beetje in water opgeloste latex (natuurrubber). Na verdamping van het water zorgt de latex ervoor dat de parels op de aanrakingspunten aan elkaar vastzitten. Zo ontstaat een stabiele massa parels die niet inzakt, krimpt of scheurt. Door de gesloten cellen dringt water of waterdamp niet in de parels. De ruimte tussen de HR-Termoparels® is echter groot genoeg zodat het regenwater, dat door het buitenblad van de spouwmuur heen gedrongen is, zeer weinig weerstand ondervindt en op normale wijze in de spouw naar beneden afgevoerd wordt zonder het binnenblad te bereiken. Dit transport van vocht en damp wordt dus niet vertraagd of verminderd door de isolatie. Daarnaast betekent isolatie met de HR-Termoparels® een onderhoudsvrije muur, welke tevens niet geïmpregneerd hoeft te worden. Niets dan voordelen met spouwmuurisolatie door Koston.

Tips

Koston heeft ook nog enkele spouwmuurisolatie tips voor u. Wij vinden het namelijk belangrijk om onze klanten en website bezoekers zo goed mogelijke informatie en adviezen te geven. Daarom hebben wij hieronder drie tips neergezet m.b.t. spouwmuur isolatie.

   • Spouwmuurisolatie is belangrijk, maar vergeet niet om de woning goed te ventileren. Een te hoge relatieve vochtigheid zorgt ervoor dat de lucht die u wil opwarmen langer duurt. Daarom is het belangrijk om goed te ventileren. Wat u eigenlijk moet doen is een relatieve vochtigheidsmeter in de woonruimte plaatsen en daar dagelijks naar kijken. Bij hoge RV-waardes dient er geventileerd te worden.
   • Kijk bij uw keuze voor isolatiemateriaal goed naar de isolatiewaarde. De isolatiewaarde bepaalt uiteindelijk hoe goed het materiaal isoleert en dat is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.
   • Duurzaamheid en energie verlagende middelen worden door de overheid gestimuleerd, het kan daarom zijn dat spouw isolatie u belastingvoordeel kan opleveren. Door middel van bijvoorbeeld de VAMIL/WIA regeling.
   • U kunt een subsidie energiebesparing aanvragen waarmee u kosten bespaart op uw isolatie.

Neem direct contact met ons op

spouwmuur isolerend materiaal inbrengen in huisspouwmuurisolatie in de murenspouwmuur isolerend materiaal inbrengen buiten huis


Ook ter voorkoming van vochtproblemen!

Het is onderzocht en bewezen dat een goed geïsoleerde spouwmuur vochtproblemen beter voorkomt dan een niet-geïsoleerde woning. Dit komt onder andere doordat de isolatie zorgt voor een hogere temperatuur aan de binnenkant van de wand, maar ook van het dak of de vloer. Hierdoor wordt de condensatie van de lucht vermindert, en wordt vocht en schimmelvorming voorkomen.

Overigens kunt u met Koston ook besparen d.m.v. verbeterde vloerisolatie, dakisolatie en pur isolatie. Voor meer informatie of vrijblijvende inspectie van uw woning, kunt u hier uw contactgegevens achterlaten.

Spouwmuurisolatie met Termoparels® staat geregistreerd op de ISSO lijst van gecontroleerde kwaliteitsverklaringen en geven een ca 25% hogere isolatiewaarde voor uw energielabel.

Spouwmuurisolatie met de HR++ Termoparels®

De HR++ Termoparels zijn ontstaan uit een samenwerking  tussen de Koninklijke Shell en Termokomfort®. De HR++ parel is de (verbeterde) broer van de HR-Termoparel en biedt de hoogste na-isolatiewaarde (λd-waarde van 0,0337 W/m.K.). Vandaag de dag worden deze termoparels voor verschillende isolatie doeleinden gebruikt. Spouwmuurisolatie is één van deze doeleinden, de hoge isolerende waarde in combinatie met de goede praktische bruikbaarheid maken deze parels een unieke isolator voor uw spouwmuren.

Een parel vol goede eigenschappen

De HR++ termoparels hebben een aantal unieke eigenschappen, waardoor zij uitermate geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Hieronder vindt u enkele van deze eigenschappen.

 • Zodra deze parels zijn aangebracht in de spouwmuren zakken of krimpen zij niet meer
 • Dankzij het unieke materiaal van de HR++ termoparels maakt vocht geen kans. De termoparels zijn dan ook volledig bestand tegen vocht
 • Spouwmuren met een kleine breedte zijn soms lastig te isoleren. Dankzij de hoge isolerende waarde van de HR++ termoparels zijn zelfs de smalste spouwbreedten goed te isoleren

Vraag direct een offerte aan

Verlaag uw energierekening met spouwmuurisolatie

Dankzij de HR++ termoparels zal uw energieverbruik aanzienlijk dalen en dat merkt u natuurlijk in de kosten. Over het algemeen is een investering in spouwmuurisolatie na ongeveer 3 jaar terugverdiend (bij een woning van normale grootte), na 3 jaar maakt u dus alleen nog maar winst! Bent u benieuwd wat het isoleren van uw woning kost?

HR Termoparels®: Uw ideale partner in spouwmuurisolatie

De HR Termoparel is een uniek isolatiemateriaal, welke is ontstaan door een innovatieve samenwerking tussen Termokomfort en de Koninklijke Shell. Deze parels zijn ideaal voor de spouwmuurisolatie van uw woning, maar kunnen ook gebruikt woorden voor vloer- of dakisolatie. De HR termoparels zijn gemaakt van polystyreen en zijn ontwikkeld in de vorm van een bolletje. Deze bolletjes zijn omgeven met een klein beetje latex waar zij aan blijven zitten. Dankzij de bolvormigheid van deze parels verliest de spouwmuur haar functie niet en kan deze nog steeds regenwater en damp afvoeren.

U bespaart het meest via uw spouwmuren

Het isoleren van uw spouwmuren is een ‘quick win’, de warmte in uw woning gaat namelijk grotendeels verloren via deze muren. Dankzij spouwmuurisolatie met de HR Termoparels kunt snel veel geld en energie besparen. Zo draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar zorgt u ook voor een lagere energierekening.

De HR-termoparels worden eenvoudig vanaf de buitenkant in de spouwmuren geblazen, hierdoor wordt uw spouwmuur volledig opgevuld met parels die het warmteverlies tegengaan. Bij de gemiddelde woning wordt zo’n 9 kubieke meter aardgas per m2 muuroppervlak bespaard. Deze cijfers zijn indicatief en afhankelijk van het stookpatroon van de bewoner.

De kosten van spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie met de HR-Termoparels verschillen per woning, desondanks is een investering in spouwmuur isolatie relatief laag. Bij een hoekwoning met 100m2 muuroppervlak is de investering ongeveer €2150,- en deze investering heeft u binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend. Wilt u weten wat deze de kosten voor uw woning zijn?

Meer informatie over spouwmuurisolatie met HR Termoparels vindt u hier

Spouwmuurisolatie met de BiofoamPearls®

Spouwisolatie met behulp van de BiofoamPearl is de meest groene oplossing voor uw isolatie. Dit isolatiemateriaal is ontwikkeld door diverse grote spelers op het gebied van isolatie (waaronder Termokomfort®, zie hier meer informatie over dit isolatiemateriaal) en is in zijn soort de meest milieuvriendelijke oplossing. Dit parelsysteem bestaat uit kleine geëxpandeerbare schuimkorrels die zijn ontwikkeld met biologisch materiaal, hierdoor is de belasting voor het milieu lager dan zijn concurrenten.

Bij Koston hechten wij veel waarde aan het milieu, wij zijn dan ook trots dat wij u dit isolatiemateriaal kunnen leveren. De BiofoamPearls hebben lichtgroene kleur en zijn ideaal voor de isolatie van uw spouwmuren, dankzij de groene vervaardiging zorgt dit materiaal voor 70% minder CO2 uitstoot!

BiofoamPearls als isolatiemateriaal

Uw spouwmuren voorzien van dit isolatiemateriaal gebeurt nagenoeg op dezelfde manier als het plaatsen van andere parel-systemen. Uw spouwmuren worden door middel van ‘pistool’ vol geblazen met BioFoampearls, daarbij worden de parels voorzien van een natuurlijk rubber. Dankzij deze rubber laag ontstaat er een goede isolatielaag tussen de parels, met als voordeel: geen inzakking en geen inkrimping. De BioFoampearls zijn perfect voor de spouwmuurisolatie, doordat de parels goed hechten maakt vocht geen kans. Er zal dus geen vocht in de parels komen. Dankzij de unieke hechtingsmethode kan vocht wel goed wegvloeien, uw afvoertransport blijft met deze manier van spouwmuurisolatie dan ook volledig in tact.

BiofoamPearls in beeld

Spouwmuurisolatie voor een tussen woning

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van uw spouwmuren? Koston biedt u spouwisolatie van verschillende soorten duurzame isolatiematerialen, daarmee kunt u uw investering al binnen 3 jaar terug verdienen! Via onderstaand offerteformulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

Spouwmuurisolatie voor uw hoekwoning

Wilt u geld besparen door middel van spouwmuurisolatie? Koston biedt u spouwmuurisolatie van verschillende soorten duurzame isolatiematerialen, daarmee verdient u uw investering terug in ongeveer drie jaar ! Via onderstaand offerteformulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan voor de spouwmuurisolatie van uw hoekwoning.

Spouwmuurisolatie voor een vrijstaande woning

Wilt u uw vrijstaande woning beter isoleren door middel van spouwmuurisolatie? Wilt u geld besparen op een milieuvriendelijke manier waarbij u uw investering binnen circa 3 jaar terug verdiend? Dan is spouwmuurisolatie van Koston de oplossing! Wij maken gebruik van diverse milieuvriendelijke en duurzame isolatiematerialen waardoor u tot wel €800,- per jaar bespaard. Via onderstaand offerteformulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

Contact opnemen met ons

Bent u nog niet helemaal overtuigd waarom u uw spouwmuren zou moeten isoleren? Of wilt u weten wat de spouwisolatie u gaat kosten? Vul dan onderstaand contactformulier, wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Naam*
Emailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie. Wilt u meer informatie over onze isolatiemogelijkheden? Neem dan contact op via 036-5387550 of vul het contactformulier in.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn:

 • Comfort: minder tocht en hogere temperatuur in huis
 • Geldbesparing: met spouwmuurisolatie verlaagt u het warmteverlies, waardoor er minder gestookt hoeft worden
 • Milieuvriendelijk: u reduceert met spouwmuurisolatie uw CO2 uitstoot
 • Gezondheid: u heeft minder last van schimmels, huisstofmijt en ander ongedierte.
 • Waardeverhogend: een goed geïsoleerd huis is meer waard op de huizenmarkt

Niet te verwarren met de fabels over spouwmuurisolatie.

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?

Voordat wij uw woning gaan isoleren, komt een van onze isolatiespecialisten geheel vrijblijvend bij u langs om uw situatie te onderzoeken. Met een kleine camera wordt gekeken of de spouw geschikt is voor isolatie en wordt deze beoordeeld op vocht en vuil. Ook de breedte van de spouwmuur wordt opgemeten. Op basis van dit rapport maken wij een offerte voor u op. Zo weet u altijd of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie.

Hoe wordt de isolatie in de spouw aangebracht?

Wij boren kleine gaten in de voegen van een buitenmuur, waardoor de Termoparels worden ingespoten. Per m2 worden ongeveer 3 tot 4 gaatjes geboord. Wanneer het materiaal is aangebracht, worden de voegen weer dichtgemaakt in de oorspronkelijke kleur. Op die manier ziet u er niets meer van.

Hoe lang duurt het om het hele huis te voorzien van spouwmuurisolatie?

Het isoleren van een rijtjeswoning is over het algemeen binnen een halve dag geïsoleerd. U woont dus in veel gevallen dezelfde dag nog in een comfortabele woning en u bespaart direct op uw energierekening.

Welke spouwmuurisolatie is het best?

Bij Koston werken we met HR++ Termoparels. Deze unieke polystyreen bolletjes hebben een hoge isolatiewaarde, maar voeren ook vocht en damp af. Daarnaast hebben we ook de BioFoamPearls, die 70% minder belastend zijn voor het milieu. De BioFoamPearls zijn de perfecte oplossing voor een duurzamer en ‘groener’ huis.

De isolatie in de spouw is aangebracht, moet ik nu meer ventileren?

Frisse lucht is belangrijk voor een gezond en veilig leefklimaat. Zowel met als zonder spouwmuurisolatie raden wij aan om goed te ventileren.

Krijg ik garantie op mijn spouwmuurisolatie?

Koston geeft 10 jaar garantie op alle, door ons uitgevoerde werkzaamheden en geleverd materiaal

Blogposts over spouwmuurisolatie

De BiofoamPearls®

In dit blog bespreken wij de voordelen van de BiofoamPearls®, ideaal om te gebruiken voor o.a. spouwmuurisolatie

Lees meer

Besparing voor elke woning

In dit blog hebben wij het over besparingen door middel van spouwmuurisolatie, u kunt uw besparing al  terugverdienen binnen 3 jaar.

Lees meer

4 tips om energie te besparen deel II

Dit is ons tweede blog met tips om energie besparen, u vindt weer vier praktische tips om zowel geld te besparen als bij te dragen een aan beter milieu.

Lees meer

4 tips om energie te besparen

In dit blog leest u alles over het besparen van energie, wij hebben diverse praktische tips voor u op een rijtje gezet. Daarnaast leest u meer over de mogelijkheid tot isoleren van uw woning voor het besparen van energie.

Lees meer

Groener energielabel met een spouwmuurisolatie!

Bij slecht geïsoleerde huizen verlaat vaak 25% van de warmte direct het huis. Dit zorgt voor onnodig hoge energiekosten. Ook is het een stuk slechter voor het milieu. Het plaatsten van spouwmuurisolatie is hiervoor de perfecte oplossing. Doordat u minder energie verbruikt wordt er minder CO2 uitgestoten.

Lees meer

Feiten en fabels over spouwisolatie

De kosten van steeds meer goederen en diensten nemen alsmaar toe, voor veel mensen stapelen de rekeningen zich dan ook op. Met name de energierekening is voor veel mensen altijd een hoog bedrag, dankzij diverse vormen van isolatie is het echter mogelijk om deze energierekening aanzienlijk te doen slinken. Een voorbeeld van zo’n isolatievorm is de spouwmuurisolatie.

Lees meer

Bekijk ook: Bodemisolatie