Spouwmuurisolatie tips

Door spouwmuurisolatie bespaart u aanzienlijk op uw energierekening: dit kan oplopen tot een besparing van € 800,- per jaar. Hoe u ook woont: de besparing heeft u meestal binnen 3 jaar terugverdiend. Het is wel van belang om u goed te laten informeren bij spouwmuurisolatie. Hieronder een aantal tips voor een optimaal resultaat:

1. Spouwmuurisolatie voor huizen uit 1920 en 1988
Met name bij huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1988 is spouwmuurisolatie interessant. Sinds 1920 hebben huizen standaard een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. Huizen die tussen 1976 en 1988 zijn gebouwd, hebben vaak wel spouwmuurisolatie, maar dit isolatiemateriaal is van slechte kwaliteit.

2. Combineer isolatievormen
Om een energieneutraal huis te realiseren, raden we u aan om spouwmuurisolatie te combineren met kruipruimte isolatie of gevelisolatie. De kosten voor isolatie heeft u vaak al binnen enkele jaren terugverdiend. Nadat u de kosten heeft terugverdiend, blijft u jaarlijks besparen op uw energierekening.

3. Laat de spouwmuur isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf
Het isoleren van een spouwmuur is werk voor specialisten. Het isolatiemateriaal moet goed hechten en in de juiste hoeveelheid worden aangebracht. Een expert weet precies wat hij doet, waardoor u achteraf geen last krijgt van vochtproblemen in huis.Daarnaast werken gecertificeerde bedrijven ook met gecertificeerde isolatiematerialen, waardoor u

4. Laat de buitengevel en spouw inspecteren
Voordat de spouwmuurisolatie wordt geplaatst, is het belangrijk omde buitengevel en spouw te laten controleren. Eerst moet namelijk gecontroleerd worden of de spouw wel geschikt is voor spouwmuurisolatie. De spouw moet breed en schoon zijn. Verder is het ook van belang om te controleren of er al eens (na-)isolatie in de spouw is aangebracht.

5. Benoem vochtproblemen
Geef vochtproblemen tijdens de gratis inspectie aan. Hierdoor kunnen onze specialisten u beter adviseren over de beste manier om uw woning te isoleren.

6. Informeer of u aanspraak kunt maken op subsidies
In sommige gemeentes worden aantrekkelijke subsidies verstrekt voor energiebesparende maatregelen en isolatie. Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op subsidie? Doe de subsidiecheck op energiesubsidiewijzer.nl.

7. Zorg voor een goede ventilatie van de woning
Spouwmuurisolatie zorgt voor een aanzienlijke besparing op energiekosten en is goed voor het milieu. Het is wel belangrijk om goed te ventileren: een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het veel energie kost om deze lucht op te warmen. Plaats een relatieve vochtigheidsmeter in de woonruimte: bij een RV-waarde van 70% of hoger moet er geventileerd worden.

Wilt u weten of spouwmuurisolatie in uw woning mogelijk is? Vraag een gratis inspectie van uw woning aan:

Neem contact op