2 Juni, 2014 13:41

De kosten van steeds meer goederen en diensten nemen alsmaar toe, voor veel mensen stapelen de rekeningen zich dan ook op. Met name de energierekening is voor veel mensen altijd een hoog bedrag, dankzij diverse vormen van isolatie is het echter mogelijk om deze energierekening aanzienlijk te doen slinken. Een voorbeeld van zo’n isolatievorm is de spouwmuurisolatie.

Ondanks diverse onderzoeken en tal van bewijzen zijn er nog genoeg fabels over het wel en wee van de spouwmuurisolatie. Hieronder enkele feiten (en fabels) over de spouwmuur isolatie!

De spouw zelf heet een hoge isolerende waarde?

De spouw is de luchtlaag tussen twee muren, deze zogenaamde ruimte heeft een slechte isolerende waarde. Uit diverse onderzoeken blijkt dat isolatie van ongeveer 5 cm dik tot wel 7 keer zo goed isoleert als een spouw met stilstaande lucht. De lage isolerende waarde van een spouw ontstaat door de afvoer van warme lucht door de luchtstroming. Door spouwmuurisolatie te gebruiken wordt deze warmteafgifte verminderd.

Hoever mag de spouwmuur gevuld worden?

Sommige mensen weten niet exact hoever of hoe vol een spouwmuur gevuld kan worden. Het antwoord hierop is echter simpel. Zodra spouwmuurisolatie wordt aangebracht door een erkend bedrijf, dat beschikt over de juiste certificaten en apparatuur, kan de muur haast volledig worden gevuld.

Heeft spouwmuurisolatie effect op mijn muren?

Muren die behangen zijn met vinyl of een andere soort behang, hebben niet te leiden onder spouwmuurisolatie. Door het aanbrengen van deze isolatie treedt geen schimmel of extra vocht op. Het is echter wel belangrijk dat de woning goed geventileerd blijft, dat wil dus zeggen: plaats genoeg roosters of andere vormen van ventilatie.

Moet ik altijd mijn hele huis isoleren?

Het is niet noodzakelijk om uw hele huis te isoleren om toch effect te merken van bijvoorbeeld een spouwmuur isolatie. Toch is het aan te raden wel de volledige woning/buitenkant te isoleren. Echter wordt er ook met een klein deel geïsoleerde woning al geld bespaard. Mocht u twijfelen over de mogelijkheden, dan kan uw isolatiebedrijf u verder helpen aan meer informatie!

Dit waren zomaar vier weetjes over (spouwmuur)isolatie, wilt u meer weten over deze vorm van isoleren? Kijk dan eens op onze spouwmuurisolatie pagina en ontdek de mogelijkheden.

Deel dit blog op jouw social media!

 

FacebookTwitterGoogleLinkedIn PinterestEmail