Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie: FAQ

Wat kost spouwmuurisolatie?

De prijs van spouwmuurisolatie hangt met name af van het type isolatiemateriaal dat u kiest. Reken op een prijs per m2 van € 15,- à € 20,- voor spouwmuurisolatie. Naast isolatiemateriaal zijn de oppervlakte en de breedte van de spouwmuur van belang bij het bepalen van de prijs. Onze isolatie-adviseur stelt graag gratis een passende offerte voor u op.

Is spouwmuurisolatie mogelijk in mijn woning?

Spouwmuurisolatie is met name interessant bij woningen die tussen 1930 en 1988 zijn gebouwd. Bij deze woningen is wel een spouwmuur aanwezig, maar de spouwmuur is nog niet geïsoleerd. Woningen voor 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen die tussen 1975 en 1988 zijn gebouwd, hebben al wel spouwmuurisolatie, maar deze is vaak van slechte kwaliteit.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor isolatie?

De overheid rekent een laag btw-tarief van 9% voor energiebesparende maatregelen, waardoor u ongeveer 15% goedkoper uit bent als u de spouwmuur laat isoleren. Daarnaast bieden diverse gemeenten aantrekkelijke subsidies voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen. Bekijk op www.energiesubsidiewijzer.nl op welke subsidies u aanspraak kunt maken.

Hoelang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is binnen enkele uren aangebracht. Vanaf de buitenkant van de woning wordt het isolatiemateriaal aangebracht, waardoor u nauwelijks overlast ervaart tijdens het plaatsen van spouwmuurisolatie.

Wanneer heb ik de investering terugverdiend?

De kosten die u maakt voor spouwmuurisolatie, heeft u vaak al binnen 3 jaar terugverdiend. Spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve vormen van isolatie. Door de hoge isolatiewaarde van spouwmuurisolatie bespaart u jaarlijks tot wel € 800,- op uw energierekening.

Kan ik tijdens het isoleren van de woning aanwezig blijven?

Ja, dat kan. Spouwmuurisolatie wordt aan de buitenkant van uw huis aangebracht, waardoor u gewoon in de woning kunt blijven en geen overlast ervaart.

Hoe breed moet de spouwmuur zijn?

Vaak hebben spouwmuren een tussenruimte van ongeveer 6 centimeter (minimaal 3cm). Deze afstand is voldoende voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Hoe herken ik een spouwmuur?

U herkent een spouwmuur aan een halfsteensverband, waarbij de lange zijde van de baksteen verticaal in de muur is geplaatst. Daarnaast zijn er een aantal openingen in te zien, waardoor vocht kan worden afgevoerd. Daarnaast is de spouw te zien als u ramen of deuren vervangt of als u een gat maakt in de muur.

Is spouwmuurisolatie mogelijk bij een huurwoning?

Het ligt eraan wat er in uw huurcontract staat. Als u de woning huurt via een woningcorporatie, is het soms wel mogelijk om een subsidie voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Neem contact op met de verhuurder voor meer informatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een offerte aanvragen voor spouwmuurisolatie? Neem contact op:

 

    Neem contact op