In de vorige blogs is duidelijk geworden met welke simpele aanpassingen in huis, u op kosten kunt besparen op uw energierekening. Schuimhoesjes om uw waterleidingen, de verwarming een uur tijd voor u naar bed gaat uitzetten en spouwmuurisolatie. Een geïsoleerde muur houdt 25 procent meer warmte vast in uw huis. Toch kan er nog meer geïnvesteerd worden in isolatie, om direct nog meer op gaskosten te besparen. In dit blog wordt duidelijk waarom het slim is om te investeren in een vloerisolatie.

 

Veel huizen die gebouwd zijn voor 1988 zijn niet, of slecht geïsoleerd. Hierdoor verliest het huis gemakkelijk warmte en is het huis erg vochtig. Het leven in een huis met vocht is alleen erg ongezond. Dankzij het vochtige Nederlandse klimaat moeten er in huis extra maatregelen worden getroffen om uw huis of werkruimte zo vochtvrij als mogelijk te houden. Met behulp van bodemhygrolatie of vloerisolatie kan het huis vochtvrij worden gemaakt en meer warmte vasthouden. Naast het feit dat met behulp van bodemhygrolatie de woning vochtvrij wordt gehouden, brengt het nog twee grote voordelen met zich mee:

  • Energie besparen
  • Comfort

Vochtvrije woning

Doordat er vanuit de bodem water verdampt en in de kruipruimte van uw huis blijft hangen ontstaan er op den duur grote vochtproblemen in uw woning. Uiteindelijk komt het vocht namelijk via openingen in uw woning terecht. In eerste instantie in uw kruipruimte en later in uw woning kan er op de vochtige plekken schimmel ontstaan wordt er een broedplaats voor de allergenen van huisstof gecreëerd.

Energie besparen

Het isoleren van uw woning zorgt voor een enorme kostenbesparing. Met een vloerisolatie realiseert u namelijk al gauw een besparing van €100 tot €200 per jaar op uw gasrekening. Op den duur haalt u uw investering eruit en wordt de vloerisolatie dus rendabel waardoor u meer geld overhoudt voor andere dingen. Afhankelijk van het type woning, vloermateriaal en stookgedrag verdiend u de investering in 5 tot 12 jaar terug. Het gemiddelde ligt rond de 9 jaar.

Comfort

Misschien nog wel belangrijker dan de kostenbesparing, is het comfort dat wordt verbeterd in huis. Aangezien u op bijna ieder moment in huis in contact staat met uw vloer, kan het comfort van de vloer u meer woonplezier opleveren. Nu draagt u misschien altijd wel schoenen of sloffen zodat u geen koude voeten krijgt, maar zodra een vloer is geïsoleerd wordt het vloercontact een stuk behaaglijker. Als u in de ochtend uit uw warme bed stapt is het fijn niet meteen de koude vloer aan te raken, maar door vloerisolatie kunnen bijvoorbeeld uw kinderen een stuk fijner op de grond spelen. U kunt gerust het huis door op uw sokken of zelfs uw blote voeten, doordat de vloer een stuk warmer aan zal voelen.

Wilt u uw vloer laten isoleren?

Wilt u zelf ook het comfort van uw huis vergroten, een deel van de dure energierekening inleveren of uw huis vrij houden van schimmels en allergenen? Dan is het zaak om uw vloer te laten isoleren met behulp van bodemhygrolatie. Op https://www.koston.nl/vloerisolatie.html vindt u meer informatie over bodemhygrolatie en andere vormen van isolatie. Liever direct uw vragen over isolatie in huis stellen? Neem dan telefonisch contact op met 036-5387550.