12 November, 2014 11:01

Vorige week hebben wij een blog geplaatst met vier tips om energie te besparen. Dat waren natuurlijk niet al onze tips en daarom geven we vandaag nog vier isolatie tips!

 

  • Heeft u een openhaard? Sluit dan de klep van de openhaard op de momenten dat u de haard niet gebruikt. Op deze manier komt er geen onnodige kou van buiten naar binnen en kunt u al gauw tien procent van uw stookkosten besparen.
  • Een cv-ketel moet eens in de zoveel tijd ontluchten en bijgevuld worden. Zodra de cv-ketel leger raakt, moet de ketel ook harder werken om hetzelfde werk gedaan te krijgen. Met een halflege ketel zal de energierekening dus ook hoger uitvallen.
  • Werk alle tochtplekken in huis af. Kieren en naden kunt u het beste wegwerken met een tochtstrip. Verder is het fijn om een tochtborstel op de brievenbus te plaatsen zodat er minder kou van buitenaf naar binnen kan komen.
  • Heeft u vaak een vast tijdstip dat u naar bed gaat, of weet u precies na welke televisieprogramma’s u wilt gaan slapen? Zet dan een uur voordat u naar bed gaat de thermostaat uit. De warmte blijft nog in huis hangen, maar zo hoeft de cv-ketel geen werk meer te verrichten.

Isoleren helpt!

Hopelijk heeft u als consument wat aan bovenstaande tips. Kleine aanpassingen kunnen soms een groot effect hebben. Daarbij bespaart u niet alleen geld, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Mocht u na het lezen van deze tips meer willen over het besparen van energie of wilt u weten wat isolatie voor uw woning kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! Daarnaast vindt u meer informatie over muur isolatiespouwmuurisolatie en vloerisolatie op onze website.