Muurisolatie

iQ-Therm muurisolatie is speciaal ontworpen om monumentale panden of karakteristieke gevels aan de binnenzijde te isoleren. De vochtregulerende en ruimtebesparende schuimplaten hebben een hogere isolatiewaarde dan de traditionele voorzetwand. Daarnaast levert muurisolatie van Koston u de volgende voordelen op:

 • Bespaar tot wel € 910,- per jaar op uw energierekening
 • Binnen drie jaar terugverdiend
 • Meer wooncomfort
 • Minder vocht, stof en schimmels'

Het isoleren van binnenmuren is nog aantrekkelijker geworden met de recente subsidieregelingen, waardoor u flink kunt besparen op de kosten voor muurisolatie. De totale kosten voor muurisolatie zijn afhankelijk van de soort woning en het te isoleren oppervlak. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor een exacte prijsopgave via 036 538 7550.

Bespaar geld met muurisolatie

 • Vrijstaande woning

  Bespaar € 910

  Bespaar tot €800,- per jaar
  Uw investering binnen 3 jaar terug

  Bespaar geld met isolatie

*Bron: Milieucentraal

Op basis van een besparing per m2 muur van 9,5 m3 gas per jaar (à 6,08 euro), uitgaande van een tussenwoning met 60 m2 muur, hoekwoning van 90 m2 muur en een vrijstaande woning van 150 m2 muur.

Vraag direct een offerte aan Bel 036 538 7550

Subsidie muur isoleren

Sinds 15 september 2016 is het mogelijk om subsidie te krijgen voor spouwmuurisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Naast een flinke vermindering op de kosten voor het isoleren (ongeveer 20%), bespaart u vervolgens ook jaarlijks op uw energierekening. Daarnaast is het mogelijk om een Energiebespaarlening aan te vragen bij het Energiebespaarfonds als u uw woning wilt isoleren, maar niet genoeg spaargeld hebt.

Binnenmuren isoleren

Muurisolatie is geschikt voor muren van monumentale panden of muren zonder spouw. Daarnaast kunt u muurisolatie gebruiken bij zeer karakteristieke gevels, natuursteen of stucwerk. Door deze muren te isoleren, houdt het huis warmte beter vast en zult u energie besparen. Muurisolatie aan de binnenkant is prijziger dan spouwmuurisolatie, maar levert in veel gevallen meer besparing op.

Hoe werkt de muurisolatie van Koston?

Het isolatiemateriaal bestaat uit een polyurethaan schuimplaat, waar buisjes (capillairen) in zijn verwerkt die het vocht reguleren. Om de schuimplaat op zijn plek te houden, wordt eerst mortel (een fijn betontype) op de muur aangebracht. Vervolgens brengen we de schuimplaten op de muur aan. Ten slotte wordt er weer een laag mortel aangebracht, die de afwerkingslaag vormt.

Het isoleren van muren aan de binnenkant gebeurt al meer dan 20 jaar, maar vochtopname en inwendige condensatie was altijd een probleem. Door de gebruikte isolatiematerialen in het iQ-Therm muurisolatie systeem wordt vocht uit de ruimte opgenomen en dit draagt bij aan een prettig binnenklimaat. De muurisolatie is daarom bekroond met de innovatieprijs op BAU 2009 te München.

Over iQ-Therm muurisolatie

Koston Nederland maakt gebruik van het iQ-Therm muurisolatiesysteem. Dit systeem kan vocht zeer goed reguleren en voorkomt schimmelvorming. De materialen die gebruikt worden, zijn zeer goed isolerend (0,031 W/mK) en voldoen daarmee ruimschoots aan de eisen die tegenwoordig aan isolatie gesteld worden. De schuimplaten zijn licht (1,6 kg/m2) en daardoor makkelijk te verwerken.

Energiebesparend en duurzaam

Muurisolatie is energiebesparend, omdat uw huis de warmte beter vasthoudt. Daardoor zal de verwarming minder snel en minder vaak aanslaan. Op deze manier bespaart u niet alleen veel geld op uw energierekening, maar vermindert u ook de CO2 uitstoot.

Isolatie muur op maat

Onze experts komen vrijblijvend bij u langs om uw huis te inspecteren. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren over de meest passende isolatieoplossing. Daarnaast geven wij u meer informatie over de subsidie energiebesparing en bekijken wij hoe u het meeste geld en energie kunt besparen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw muur of zou u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in.

Naam*
Emailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst