Financier uw isolatie met de Energiebespaarlening

26 augustus, 2019


Het plaatsen van isolatie is een behoorlijke investering, die u pas na een aantal jaar terugverdient. Om mensen te stimuleren om toch hun huis te laten isoleren en zo minder energie te verbruiken, heeft de rijksoverheid in samenwerking met de Rabobank en de ASN Bank de Energiebespaarlening in het leven geroepen.

U kunt de Energiebespaarlening aanvragen om bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie te financieren. Door de zeer lage rente is dit een aantrekkelijke manier om uw huis energiezuiniger te maken. Zo bespaart u fors op uw maandlasten en draagt u bij aan een beter milieu.

Bespaar direct, betaal later

Het grote voordeel van de lening is dat u direct na het plaatsen van de isolatie al geld bespaart op uw energierekening, terwijl u de betaling voor de isolatie over een langere tijd spreidt. Dit kan betekenen dat u er meteen netto op vooruit gaat, zonder dat hier een grote investering aan vooraf is gegaan.

De looptijd van de Energiebespaarlening hangt af van het bedrag waarvoor u de lening afsluit. Zo is bij bedragen onder de € 5.000,- de looptijd zeven jaar en betaalt u hierbij een rente van slechts 2,1%. Dit betekent dat u zo’n € 64,- per maand kwijt bent, minus het bedrag dat u direct op uw energierekening bespaart.

Hoe werkt het?

De Energiebespaarlening vraagt u aan via ikinvesteerslim.nl, waar u kunt controleren of u hiervoor in aanmerking komt. Als dit het geval is, dan kunt u het aanvraagformulier direct invullen en opsturen.

Ondanks de vele voordelen wordt er nog maar weinig gebruikt gemaakt van de Energiebespaarlening. Er is driehonderd miljoen euro voor beschikbaar gesteld, maar daarvan is nog maar een fractie uitgegeven. De overheid heeft daarom nog eens tien miljoen euro uitgetrokken om de lening aantrekkelijker te maken en de rentes verder te verlagen.

Isolatie van Koston

Vraagt u zich af of de Energiebespaarlening iets voor u is, en bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen door middel van goede isolatie? Neem dan contact op met Koston of vraag direct een offerte aan.

Deel dit bericht