Bodemisolatie is de perfecte manier om de warmte die uw woning verlaat via de bodem tegen te gaan. Het gehele jaar gaat er warmte en energie via de bodem verloren, dankzij bodemisolatie is dit op een efficiënte manier tegen te gaan.

Dankzij bodemisolatie zal de temperatuur van de vloer toenemen, daardoor voelt de vloer behaaglijker aan zonder te hoeven investeren in een vloerverwarming. Daarnaast kan bodemisolatie ook vochtproblemen en de vervelende muffige lucht in de kruipruimte tegen gaan.

 

Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt voor bodemisolatie?

Bij Koston wordt er gebruik gemaakt van efficiënte en duurzame isolatiematerialen, denk daarbij aan de HR-Termoparels®, HR++ Termoparels® en de BioFoam® Pearls. Deze isolatiematerialen hebben stuk voor stuk een hoge isolatiewaarde en worden door middel van het Bodemhygrolatie® systeem aangebracht. Bodemhygrolatie® is een systeem waarbij een soort van isolatiematrassen worden gevuld met HR-Termoparels®. Deze isolatiematrassen worden op de bodem van de kruipruimte gelegd om zo op een zo efficiënt mogelijke manier te isoleren.

“Bodemisolatie isoleert net zo goed als isolatie direct onder de vloer”

De kenmerken van de HR-Termoparels®

Om een beter beeld te krijgen van de HR-Termoparels vindt u hieronder enkele eigenschappen.

  • Onderzoek van het TNO laat zien dat dit materiaal een erg hoge vocht remmende werking heeft
  • Lage milieu belastbaarheid
  • Geen verlaging in isolatiewaarde, deze blijft gelijk
  • De HR-Termoparels® zijn brandveilig
  • Dankzij zijn unieke structuur kunnen de parels vanaf buiten worden ingespoten, wij hoeven bij het aanbrengen dus niet perse in de kruipruimte te kunnen

Naast bovenstaande eigenschappen heeft de parel nog meer voordelen, bekijk voor het hele overzicht de volgende pagina: bodemisolatie.

Wilt u meer weten over bodemisolatie of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op, wij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Naam*
Emailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst