De energierekening brengt vaak onvoorziene kosten met zich mee. De rekening valt namelijk vaak hoger uit dan verwacht. Met name het eerste jaar in uw huis weet u niet hoe hoog de rekening uit zal vallen. Ieder huishouden gaat anders om met hun energie, maar toch kan er in ieder huishouden gemakkelijk energie worden bespaard. Vaak simpele weetjes kunnen er voor zorgen dat de energierekening lager uit zal gaan vallen. Grotere projecten zoals isolatie geven een extra boost met oog op energie besparen.

Hoe kan ik besparen op energiekosten?

Het grootste deel van uw energierekening wordt bepaald door het verbruik van gas. Licht en water zijn een stuk goedkoper dan gas en daarom kunt u het makkelijkst geld besparen door zuiniger met uw gas om te gaan. Met een aantal tips zal uw energierekening een stuk lager uitvallen en houdt u meer geld over voor andere dingen.

  • Heeft u een oudere woning, dan kan het zo zijn dat u ook een oudere cv-ketel in huis heeft hangen. Als deze ketel 12 jaar of ouder is, dan verbruikt deze ketel teveel gas. Nieuwere Hr-ketels besparen op jaarbasis gemiddeld 15- tot 20 procent ten opzichte van de cv-ketel.
  • Een weggestopte radiator, bijvoorbeeld achter de gordijnen zorgt ervoor dat de radiator minder gemakkelijk warmte uitstraalt. De warmte wordt deels tegen gehouden door de gordijnen en daardoor zal het langer duren voordat de gewenste warmte in huis wordt bereikt. Leg ook na het afdrogen van de afwas geen natte theedoeken op de radiator. Deze theedoeken hebben hetzelfde effect als gordijnen en houden de warmte alleen maar tegen.
  • Het warme water in de leidingen koelt snel af, voordat het uit de kraan komt. Wanneer u schuimhoesjes om de leidingen plaatst zorgt u ervoor dat het gas minder makkelijk af kan koelen. Met schuimhoesjes krijgt u dus sneller warm water, maar ook warmer water op dezelfde stand als u normaal gebruikt. Deze maatregel kan al gauw 10m3 gas per jaar schelen.
  • De grootste besparing is het isoleren van uw huis. Deze investering is in drie tot vijf jaar terugverdiend, doordat de energierekening enorm verlaagd wordt. Een niet-geïsoleerde muur laat 25 procent van alle warmte ontsnappen, waardoor de stookkosten veel hoger zijn. Het comfort in huis wordt er tevens ook enorm door verhoogt. Het huis voelt behaaglijk aan doordat de temperatuur van de binnenmuur wordt verhoogd. Naast het feit dat uw huis een stuk aangenamer zal zijn, zorgt een spouwmuurisolatie ervoor dat bij een 2-onder-1-kapwoning het voordeel al gauw zo’n  €440,- per jaar is. Naast het feit dat uw energierekening omlaag gaat, wordt u huis ook meer geld waard. Isolatie is namelijk een waardestijging voor uw huis, omdat het ervoor zorgt dat uw huis in een beter energielabel wordt geplaatst.

Bij wie laat ik mijn huis isoleren?

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over isolatie, neem dan gerust contact met ons op. Op onze website vindt u alles over spouwmuurisolatie, maar ook over muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Per type isolatie wordt er ander isolatiemateriaal gebruikt om uw energierekening zo veel mogelijk te verlagen, op een milieubewuste manier.