Bij slecht geïsoleerde huizen verlaat vaak 25% van de warmte direct het huis. Dit zorgt voor onnodig hoge energiekosten.  Ook is het een stuk slechter voor het milieu. Het plaatsten van spouwmuurisolatie is hiervoor de perfecte oplossing. Doordat u minder energie verbruikt wordt er minder CO2 uitgestoten. Niet alleen is dit zeer goed voor het milieu, maar ook zult u dit merken in de portemonnee.

Bent u een eigenaar van een huis en wilt u uw huis verkopen? Dan bent u verplicht om het energielabel aan de koper over huurder te geven.

Waarom zou u een beter energielabel willen?
Woningen en gebouwen met een groen energielabel (zuinig) worden tegenwoordig makkelijker verkocht en verhuurd dan woningen en gebouwen met een rood energielabel (onzuinig). Ook worden zij meestal verkocht voor een hogere prijs. De verwachting is dat deze voordelen van een groen energielabel nog verder zullen worden vergroot.  Nog een extra reden om te investeren in energiebesparing is de aankondiging dat men (waarschijnlijk) voor huizen met een groen energielabel een hogere hypotheek kan krijgen.

Wat staat er op een energielabel?

  • De kwaliteit van de isolatie van het dak, de muren, ramen en vloeren.
  • Het energiegebruik van bijvoorbeeld de centrale verwarming en het ventilatiesysteem.
  • Tips over hoe u uw huis nog energiezuiniger kan maken.

Energiezuiniger met een spouwmuurisolatie?
Op dat laatste punt kunnen wij u helpen. Een vaak voorkomende tip is namelijk het aanpassen van uw isolatie. Een zeer effectieve, duurzame en milieuvriendelijke oplossing is het plaatsten van een spouwmuurisolatie. Een spouwmuurisolatie wordt tussen de binnen- en de buitenmuur geplaatst. Het zorgt voor dubbele isolatie, omdat het in de winter de warmte en in de zomer de koelte binnen laat. Meer informatie over spouwmuurisolatie vindt u op de desbetreffende pagina.