Spouwmuurisolatie parels

Steeds vaker worden spouwmuurisolatie parels gebruikt bij het na-isoleren van de woning. De isolatieparels worden samen met een lijmmengsel in de spouw geblazen. Door spouwmuurisolatie bespaart u tot wel € 800,- per jaar. Bij een huis van gemiddelde grootte heeft u de investering in ongeveer 2,5 tot 3 jaar terugverdiend.

Welke soorten isolatieparels zijn er?

Er zijn diverse spouwmuurisolatie parels op de markt waaronder extra isolerende en biologisch afbreekbare parels. Hieronder vindt u een overzicht van de parels die Koston toepast bij het isoleren van de spouw.

Spouwmuurisolatie parels HR

De HR Termoparels® zijn gemaakt van kunststof (polystyreen) en hebben een laagje latex om zich heen waardoor ze aan elkaar - en aan de muur - blijven kleven. Door de ronde vorm van de isolatieparels kan regenwater en damp zich nog steeds door de spouw verplaatsen. De spouw wordt volledig gevuld met isolerende parels. Een gemiddeld huishouden bespaart maar liefst 9 m³ gas per m² muuroppervlak. Deze cijfers zijn slechts indicatief en afhankelijk van uw stookgebruik.

Lees meer over de HR isolatieparels

Isolatieparels HR++

HR++ Termoparels® is de opvolger van de HR-Termoparel. In samenwerking met de Koninklijke Shell is een extra isolerende parel ontwikkeld die de hoogste na-isolatiewaarde heeft (λd-waarde van 0,0337 W/m.K.). Daarnaast is de HR++ isolatieparel door de hoge isolatiewaarde ook geschikt voor smallere spouwbreedten.

Lees meer over de HR++ isolatieparels

Biologisch afbreekbare isolatieparels

Een van de meest innovatieve spouwmuurisolatieparels is de BiofoamPearl®: in 2011 zijn deze parels zelfs bekroond met de Nederlandse Bouwprijs. Om deze spouwmuurisolatie parels te maken worden organische materialen gebruikt in plaats van kunststof. Daardoor zijn BiofoamPearls® nog duurzamer dan gewone HR of HR++ parels. U stookt aanzienlijk minder en maakt met deze parels geen gebruik van kunststof, waardoor de CO²-uitstoot met ruim 70% vermindert.

Hoe worden de parels geplaatst?

Allereerst wordt de spouw geïnspecteerd. Het isolatiebedrijf zal namelijk eerst inspecteren of de spouw breed genoeg is en of er vuil in de spouw aanwezig is. Wanneer de spouw goedgekeurd is, worden er kleine gaatjes in de voeg geboord. Vervolgens worden de parels samen met een lijmmengsel onder hoge druk in de spouw gespoten.

Spouwmuurisolatie parels prijs

Wanneer u de woning met spouwmuurisolatie parels wilt laten isoleren, is de uiteindelijke prijs vooral afhankelijk van het muuroppervlak. Bij een gemiddelde hoekwoning met 100 m² muuroppervlak kost spouwmuurisolatie ongeveer € 2.150,-: in deze situatie heeft u de investering binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend. Houd rekening met een prijs tussen de € 20,- en € 25,- per m².

Lees meer over spouwmuurisolatie:

Neem contact op

Heeft u vragen over onze spouwmuurisolatie parels of wilt u een offerte opvragen? Neem contact met ons op en laat u adviseren:

Naam*
Emailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst