Isoleren met BiofoamPearls®

25 Februari, 2015 16:12

Koston vindt de maatschappij en het milieu erg belangrijk en daarom maken wij gebruik van de meest duurzame isolatiematerialen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Eén van deze producten zijn de zogenaamde BiofoalPearls® ontwikkeld door o.a. Termokomfort®, Isobouw en Synbra Technology.

De BiofoamPearls® zijn ideaal voor het gebruik van spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. De parels zijn namelijk gemakkelijk om te vormen, waardoor deze perfect in isolatie ruimte kunnen worden gespoten. Daarnaast zijn de parels van biologisch materiaal gemaakt, waardoor de milieubelasting nog lager is. Aan de vervaardiging van deze parels is geen olie te pas gekomen, waardoor de CO₂-uitstoot van deze parels stukken lager is dan die van de concurrentie.

Hoe worden de BiofoamPearls® aangebracht?

Het aanbrengen van deze specifieke parel is bijna hetzelfde als het aanbrengen van andere soortgelijke systemen. De specialisten van Koston gebruiken een speciaal blaassysteem voor het aanbrengen van deze parels, met dit pistoolachtige apparaat worden deze parels de spouwmuren ingespoten. Bij het inblazen van dit materiaal wordt er een speciaal hechtingsmateriaal toegevoegd waardoor de parels nog beter hechten. Dankzij deze laag zakken of krimpen de parels niet.


BiofoamPearls® in beeld

De BiofoamPearls® zijn vochtbestendig, daardoor heeft water geen kans. Daarnaast zorgt de unieke hechtingsmethode er voor dat overtollig vocht perfect via de buitenwand kan worden afgevoerd. Wilt u meer weten over isolatie met deze parels? Kijk dan eens op: https://www.koston.nl/spouwmuurisolatie.html voor meer informatie.

< Bodemisolatie, wat is dat? Vochtonderzoek van Koston >